«L’EMPAT ÉS JUST»

Koeman: «Per a mi, això de Memphis no és una sorpresa. Per això el vam fitxar»

A1-122555091.jpg

A1-122555091.jpg / ANDER GILLENEA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Ha sigut un gran partit en moltes coses de futbol. Ens hem complicat massa a l’inici del partit. Ells ens han collat molt. Cal saber quan es pot jugar en curt des del porter». Ronald Koeman, l’entrenador del Barcelona, ha reconegut que no van saber contrarestar el dispositiu del conjunt basc. «L’empat és just. He vist un Athletic de molt bon nivell. ¿Memphis? Per a mi no és cap sorpresa, per això l’hem fitxat», va dir el tècnic blaugrana.

En aquest sentit, Koeman va recordar que «De Jong ha sigut important, sobretot en la segona part», en què ha destacat la seva capacitat per «trencar línies, perquè és un jugador de molta qualitat». Gràcies a De Jong i Memphis, el Barça va aconseguir arrencar un empat a San Mamés, tot i que durant el camí va perdre Piqué per lesió.

La mort de l’avi d’Eric Garcia

«No sé, no he parlat amb el Gerard. Si és el mateix de l’altre dia, tampoc és gaire greu. Si hi ha un jugador que s’entrena normal el dia anterior i no té cap mena de molèstia doncs juga», ha precisat Koeman, que després ha revelat que Eric Garcia es va assabentar hores abans de l’inici del matx de la mort del seu avi. «Ens n’hem assabentat just abans. És un gran professional. Ha pogut jugar un partit molt bo. Llàstima de la pèrdua de pilota en l’últim minut, per la qual ha hagut de fer la falta».

Notícies relacionades

Expulsat Eric Garcia, el tècnic li va voler «desitjar el millor» en aquesta dolorosa situació personal, capaç com va ser de jugar tot el partit, fins que va ser expulsat. I en aquest aspecte, Koeman va voler posar en valor Memphis. «És un gran jugador, fa molt temps que soc amb ell. Per a mi no és cap sorpresa, i en poc temps ha demostrat la seva qualitat. Ha fet un gran gol. Llàstima de la seva oportunitat per fer l’1-2, però està adaptat a la nostra manera de jugar».

I ha incidit en una cosa molt precisa. «És important quan arribes a un equip com el Barça tenir personalitat. Té una edat perfecta per demostrar la seva qualitat amb nosaltres».