El partit de San Mamés

Koeman carrega contra Ilaix: «Estic decebut. Amb 18 anys el més important no són els diners, és jugar partits»

  • El tècnic del Barça elogia Coutinho i Braithwaite i confirma que no compta amb Pjanic ni Umtiti

  • Pedri jugarà aquest dissabte contra l’Athletic i tindrà després dues setmanes de vacances.

Ilaix recupera un balón bajo la mirada de Koeman

Ilaix recupera un balón bajo la mirada de Koeman / JORDI COTRINA (Delegaciones)

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sis dies després de la convincent estrena a la Lliga davant la Reial Societat (3-2) al Barça li espera una altra exigent prova contra un club basc. Aquest dissabte toca visitar l’Athletic (22 hores), el rival que va golejar a l’última final de Copa, l’únic títol conquistat pels blaugranes el curs passat. Ronald Koeman va fer aquest dijous un any just a la banqueta culer, un període en què ha passat per tota mena de vicissituds. La volcànica i dolorosa sortida de Messi ha sigut l’última. Contra la Reial el grup va rendir de forma notable, especialment els primers 20 minuts. L’objectiu és corroborar a Bilbao aquesta prometedora imatge.

«Sabem que San Mamés sempre és complicat. L’Athletic ha millorat. És un equip fort, sabem el que ens trobarem», va apuntar Koeman aquest divendres, just després d’haver-se conegut la llista de convocats per al partit de Bilbao. No hi ha, un altre cop, Umtiti ni Pjanic. Tampoc Coutinho malgrat entrenar ja amb el grup. Els motius són diferents. 

«Ens sobren jugadors. N’hi ha massa. Umtiti i Pjanic tenen molt complicat tenir minuts. La decisió final sempre és del jugador, però la seva situació és complicada. Coutinho necessita una setmana més amb el grup abans de ser convocat. Hi compto, és un gran jugador que pot ser important per al Barça. Necessitem gent com el Philippe, sense Messi hem perdut molts gols i Coutinho és un dels que els pot aportar», va reflexionar el preparador.

 «El Martin s’ha de quedar»

Koeman també va tenir paraules d’elogi per a Braithwaite, el millor blaugrana en el debut contra la Reial. «Ens va molt bé, juga en diferents posicions, és important per a l’equip. Sempre he dit que m’encanta treballar amb ell, és molt disciplinat, accepta el seu rol de no jugar sempre. Per mi, el Martin s’ha de quedar». Menys generós es va mostrar amb Ilaix Moriba, apartat del grup al negar-se a renovar. 

El tècnic va canviar la cara quan li van preguntar pel migcampista. «Vaig parlar amb l’Ilaix fa dues o tres setmanes, més com persona que com entrenador. La seva situació per mi és horrible. És jove, va tenir l’oportunitat de jugar al primer equip i ara no està amb nosaltres. El meu consell és que amb 18 anys els diners no són el més important, el més important és jugar partits. El jugador amb la seva gent ha decidit de forma diferent. Estic decebut. Crec més en coses de futbol que en contractes», va dir Koeman. 

Piqué, a punt

A Bilbao sí que hi haurà Piqué, que va entrenar amb normalitat. El tècnic es va veure «sorprès» per l’«alarma» generada per unes molèsties que no tenen importància. També jugarà Pedri, que continua amb una marató de partits que es tancarà a ‘La Catedral’.

«Hem decidit que jugui, després tindrà dues setmanes de vacances per no arribar al novembre o desembre amb problemes físics. He parlat amb Luis Enrique, són decisions seves que jo no puc explicar. Pedri necessita un descans, és impossible aguantar la quantitat de partits que porta a sobre. No jugarà contra el Getafe», va apuntar Koeman, que ha demanat al seleccionador que no convoqui el canari per als compromisos d’Espanya del setembre. Ter Stegen, finalment, va fer part de l’entrenament amb el grup i podria tornar a la llista la tercera jornada, tot i que el més probable és que torni després de l’aturada de seleccions. 

«Un any amb moltes coses»

Des de la seva presentació el 19 d’agost del 2020, Koeman s’ha hagut de sobreposar a tota mena d’incendis. El burofax de Messi, l’adeu de Luis Suárez, la moció de censura dins el club, la dimissió de Bartomeu, les eleccions amb Laporta com a vencedor, la incertesa respecte a la seva continuïtat i la marxa de l’ídol. 

Notícies relacionades

Són massa turbulències que Koeman ha anat trempejant de la millor forma possible, guanyant-se el respecte dels jugadors i aficionats. Pot ser que la seva direcció tècnica no hagi sigut sempre la més encertada, però la seva gestió i supervivència en els conflictes és molt meritòria.

«En un any han passat moltes coses. Soc on vull ser, m’encanta ser l’entrenador del Barça. En un club tan gran sempre hi ha pressió, però estic aguantant. És un plaer ser aquí, sabem que tot depèn de guanyar, no hi ha problema en aquest sentit», va acabar dient el neerlandès.