Futbol

La sortida de Messi podria costar-li 137 milions al Barça en valor de marca

La sortida de Messi podria costar-li 137 milions al Barça en valor de marca

AFP / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts

La marxa de Leo Messi podria costar-li 137 milions d’euros al FC Barcelona en valor de marca, segons la consultora Brand Finance, cosa que suposaria una disminució de l’11% respecte a l’actual valoració de 1.266 milions.

Els 137 milions procedirien sobretot d’una caiguda dels ingressos comercials del club blaugrana, que es veurien reduïts en 77 milions, i de les vendes de samarretes i altres productes de màrqueting, amb els quals deixaria d’ingressar 43 milions.

El tercer concepte pel qual el Barcelona perdria diners seria en els ingressos per dia de partit i els resultats al terreny de joc, amb una caiguda de 17 milions.

Notícies relacionades

Segons l’informe ‘Brand Finance Football 50 2021’, el Barcelona és la segona marca de clubs de futbol més valuosa del món, tan sols superada pel Reial Madrid, amb 1.276 milions.

«La presència de Messi al Barcelona sens dubte ha permès al club atraure seguidors, abonats, millors jugadors, gerents, acords comercials i guanyar trofeus. La seva marxa pot costar-li molt al club i provocar una dolorosa disminució del valor de la marca», explica Teresa de Lemus, directora general de Brand Finance España.