BARÇA-3, JUVENTUS-0

Memphis brilla en absència del Kun Agüero

  • El Barça goleja la Juventus al Gamper (3-0), amb Agüero lesionat i fent repòs a casa sense acudir a la presentació.

  • Messi va ser corejat i hi va haver xiulets per a Umtiti i Pjanic en una bona actuació coral de l’equip.

A1-121233399.jpg

A1-121233399.jpg / JORDI COTRINA (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El nom de Messi es va corejar, ja amb nostàlgia, en la presentació de l’equip, Memphis va ser aclamat per marcar el primer gol als tres minuts i Sergio Agüero va quedar ignorat per la seva absència en la jornada habitualment festiva del Joan Gamper, furtiva l’any passat davant l’Elx en un Camp Nou buit, i desangelada ahir a la nit, a l’estadi Johan Cruyff, davant una audiència restringida en el seu aforament i deprimida pel comiat del seu mite contemporani.  

La presentació conjunta i alternada dels equips masculí i femení en el doble duel davant la Juventus es va saldar amb brillantor. El de Jonatan Giráldez ja s’havia estrenat amb brillantor, amb una espectacular golejada (6-0) que es va gestar en els primers 20 minuts amb quatre gols. El de Ronald Koeman no va voler ser menys i va sortir disparat a evitar que el pessimisme s’escampés. Va obrir aviat Memphis el marcador i el va tancar tard Riqui Puig en una bona actuació coral de l’equip en el qual va brillar Neto amb les seves parades. Va ser elegit el millor del partit.  

«Malgrat el comiat de Leo Messi, estem molt il·lusionats davant aquesta nova temporada, amb la plantilla que tenim i els fitxatges que hem fet», va dir Koeman en els parlaments inicials. Sergio Busquets, hereu del braçalet, va implicar l’afició: «Us necessitem més que mai». Alexia Putellas havia sol·licitat el mateix per a elles. En el seu cas, per repetir el triplet històric de Lliga, Copa i Champions.

Assenyalats

Busquets, el nou capità intueix el que els espera per poc que la pilota no rodi amb fluïdesa. Va sentir que l’ambient està caldejat. Umtiti i Pjanic van ser xiulats al ser presentats; el defensa va continuar rebent quan va jugar; el centrecampista bosnià, que es va passar l’escalfament inicial parlant amb personal de la Juventus, no va tenir ni un minut.

Memphis no va parlar com Busquets, sinó que va obrar, sabent que la seva dimensió cobra importància. Va començar a guanyar-se la seva condició de líder pel seu perfil lluitador i intens. El sustentarà amb gols, imprescindibles per a la sort de l’equip. Apunta que serà el nou soci de Jordi Alba en les progressions del lateral esquerrà a l’atac.

Alba haurà de canviar els centres endarrerits que sempre buscaven Messi. Algun haurà de fer avançat o en paral·lel a Braithwaite o Griezmann, i a Agüero, quan jugui.

Lesionat en el bessó

Notícies relacionades

Amb mal peu comença la seva etapa el Kun Agüero, i no només perquè se n’hagi anat el seu amic Messi, una connexió segurament fonamental perquè fos fitxat, sinó perquè es va lesionar. El torneig Joan Gamper havia de ser el seu primer partit, després d’incorporar-se dissabte passat. Una lesió tendinosa al bessó intern de la cama dreta l’hi va impedir.

Ni tan sols va saltar a la gespa amb la resta de la plantilla, en una absència tan estranya com cridanera. Fonts del club van adduir que els metges li havien recomanat que fes repòs a casa seva. La immobilitat prescrita al futbolista perquè no pogués comparèixer i saludar suggereix que aquesta lesió muscular pugui tenir certa gravetat. L’abast definitiu de la lesió està pendent de més exàmens mèdics. Aquesta allau de males notícies en va ocultar una de bona: L’alta de Philippe Coutinho des que va caure el 29 de desembre i hagués de passar pel quiròfan per la ruptura del menisc esquerre. Ja està a punt. 

Fitxa tècnica

Temes:

Juventus Barça