LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

Collado marca el camí de l’operació sortida

El del planter se’n va al Bruges per tenir minuts mentre el club continua intentant convèncer Umtiti, Pjanic i Braithwaite que facin el mateix.

Collado marca el camí de l’operació sortida
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dilluns havia de reincorporar-se Messi a la disciplina blaugrana. Però no ho farà fins que no arribi una renovació tan teòricament pactada com ajornada. A l’espera de Leo, Emerson serà aquest divendres presentat mentre Collado marca el camí de l’operació sortida. 

El del planter ha sigut el primer a fer les maletes. En un gest inaudit, ja que pocs jugadors estan disposats a deixar el Camp Nou per pròpia voluntat. Després de quedar-se sense jugar en l’amistós amb l’Stuttgart, el capità del filial va deixar ahir l’‘stage’ blaugrana per preparar la seva nova destinació: el Bruges. Se n’anirà cedit un any al conjunt belga, a l’espera de tenir més oportunitats l’any que ve amb Koeman (o l’entrenador que ocupi llavors la banqueta).

Gest amb Ilaix

Als seus 22 anys, el del planter ja havia dit que no pensava a tornar a jugar amb el Barça B. A Ilaix fins ara no li havien ofert aquesta opció. Després de no ser convocat per als tres amistosos amb el primer equip i els dos del filial, el centrecampista va entrar ahir en la llista de Sergi Barjuan per a l’estada a la Vall d’en Bas. Caldrà veure si això és un gest de distensió en el pols que el club i el jugador, de 18 anys, mantenen per la seva renovació. De moment, veu com altres del planter com Nico i Gavi aprofiten la seva absència per demostrar-li a Koeman que poden ser bons recanvis per al centre del camp.

Una medul·lar en la qual no s’espera que hi hagi Pjanic, al qual té un viatge d’anada i tornada a Itàlia que segueix però sense concretar-se. De moment Koeman li va donar minuts a Stuttgart, a diferència d’Umtiti i Braithwaite. Un missatge clau per a tots dos, especialment per al danès, que ni davant les absències de Messi, Agüero i Ansu va tenir una estoneta.

Notícies relacionades

Tot i que el seu pes a la massa salarial no és tan important com el d’Umtiti i Pjanic, el club espera que el 13 d’agost tots tres puguin haver trobat destinació. Aleshores espera que també s’hagi arribat a un acord per a la rebaixa salarial de les vaques sagrades. En el club hi ha optimisme respecte a això, fins i tot en el cas d’Alba, més reticent a tocar-se el sou que Busquets, Sergi Roberto i Piqué.

Tot i que la lliga arrenqui per al Barça el 15 d’agost davant la Reial Societat, moltes operacions acabaran tancant-se sobre la botzina, el 31 d’agost. Coutinho i Griezmann podrien ser estrelles del final del mercat tot i que des del club s’assenyala que no sortiran sense una bona oferta, en un missatge per als clubs que esperin saldos.

Temes:

Barça