STUTTGART 0 - BARÇA 3

Memphis Depay també mostra els ullals a Stuttgart

  • El fitxatge estrella del Barça exhibeix qualitat i personalitat, obrint amb un gran gol la golejada (0-3). Els joves Gavi i Demir tornen a aprofitar la confiança per lluir talent.

Memphis Depay també mostra els ullals a Stuttgart

EFE / SASCHA STEINBACH

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Falten només 15 dies per a l’inici de la Lliga i tot continua aparentment igual al Barça: encara no s’ha oficialitzat la renovació de Messi i la d’Ilaix continua tan encallada com l’operació sortida blaugrana. O com la circulació aquest dissabte a Stuttgart, que va provocar que el tercer amistós de pretemporada comencés amb una hora de retard, però no va impedir que Memphis Depay tornés altre cop puntual a la cita amb el gol, obrint amb una gran diana la golejada blaugrana (0-3).

Tant com li ha costat arribar al Camp Nou, no pensa deixar passar ni una oportunitat. El fitxatge estrella d’aquest mercat marcat per l’estretor econòmica va tornar a ser el gran animador de l’amistós, com ja havia passat en el seu debut contra el Girona. Si la setmana passada es va estrenar de penal, en territori alemany va firmar un golàs als 20 minuts en què va lluir velocitat i qualitat. El seu compatriota De Jong va veure com es desmarcava i va dibuixar una diagonal precisa que ell va coronar burlant-se del defensa rival amb un barret per, sense deixar caure la pilota, afusellar Bredlow. Dos partits amb el Barça i dos gols. No és mala carta de presentació. Intentant abstreure’s dels xiulets (dels de la grada per les seves queixes pel que no li xiulava l’àrbitre), va afegir a la seva actuació una gran passada sense mirar Griezmann, que va servir el segon a Demir.

El jove talent austríac i Gavi, dues de les sensacions d’aquest inici de la pretemporada, van tornar a aprofitar els minuts que els va donar Ronald Koeman. Demir va estar a punt d’aprofitar un cop de taló d’un Depay desfermat per aconseguir el tercer, mentre Gavi continuava desplegant no només una maduresa impròpia de la seva edat (la setmana que ve farà 17 anys) i el seu fastuós repertori tècnic sinó també capacitat de treball. En l’últim minut de la primera meitat, el juvenil andalús va recórrer mig camp per evitar ‘in extremis’ el gol alemany. Va tenir els minuts que no van tenir, per exemple, Braithwaite, Umtiti i Collado, tres que són a la rampa de sortida.

Lenglet, un dels que són a la llista de transferibles, s’ha hagut de retirar als cinc minuts de la segona meitat després d’un cop al genoll dret. Tot i que no fos res seriós el tècnic neerlandès, que no vol prendre riscos, va fer entrar Araujo per compartir l’eix amb Piqué. Amb la tornada del 4-3-3 hi ha ‘overbooking’ de centrals, però l’uruguaià vol aprofitar les absències d’Èric Garcia i Mingueza per començar la temporada com a parella de ball de Gerard Piqué.

Notícies relacionades

Va tenir poca feina en una segona meitat de ritme més anodí, en què Koeman va donar l’última mitja hora a Riqui Puig, Busquets i Alba. Abans de l’entrada del lateral esquerre, el tècnic va provar en aquesta demarcació Dest, que es va trobar més còmode en la seva posició natural. Un carril dret a què aspira Emerson, que aquest dissabte ja va trepitjar per primera vegada la ciutat esportiva i serà presentat dilluns.

Mentre des del Barça s’assenyala que Griezmann no se n’anirà si no hi ha una gran oferta per ell, potser perquè l’Atlètic no s’esperi una ganga l’últim dia del mercat, el davanter francès segueix a la seva, intentant aïllar-se del soroll sobre el seu futur. De les seves botes va sorgir la passada perquè Riqui Puig marqués el tercer gol que tancava la golejada.

Koeman lloa la connexió Depay-Griezmann

Temes:

Barça