El Barça no jugarà contra el Beitar a Jerusalem

  • El propietari del club anuncia que no se celebrarà davant la demanda que l’amistós no es disputi a la ciutat israeliana

  • L’Associació Palestina de Futbol havia instat el club blaugrana a buscar un altre emplaçament

El Barça no jugarà contra el Beitar a Jerusalem

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi haurà duel de germans a Jerusalem. El Barça tenia previst enfrontar-se el 4 d’agost al Beitar, que dirigeix Erwin Koeman, germà del tècnic blaugrana, però finalment l’amistós no es disputarà. Així ho ha anunciat el propietari del club israelià, Moshe Hogeg, davant la «inequívoca demanda que el joc no es porti a terme a Jerusalem».

Notícies relacionades

«No estic enfadat amb el Barcelona, no són un club polític i no tenen cap interès a participar en el nostre conflicte aquí, la nostra relació continuarà sent bona», afegeix l’amo del club. La decisió arriba després que fa 10 dies l’Associació Palestina de Futbol (PFA) fes un comunicat instant el Barça a reconsiderar la decisió de jugar contra un equip israelià a Jerusalem. «Lamentem la decisió del FC Barcelona de jugar un partit amistós contra l’israelià FC Beitar a la ciutat ocupada de Jerusalem el dia 4 d’agost, i li demana amablement al club que reconsideri la seva elecció de lloc –assenyalava la carta. Si bé la PFA respecta el dret de qualsevol equip a jugar amistosos amb qualsevol altre club, ens agradaria assenyalar el fet que al jugar el partit a Jerusalem, fet que implica activitats a la part ocupada de Jerusalem, el FC Barcelona estaria en violació directa dels drets de la PFA, ja que Jerusalem Est no està dins de la jurisdicció de l’associació israeliana de futbol a la qual està afiliat el FC Beitar».

Nàstic i Girona, la setmana que ve

A l’espera de si finalment el partit se celebra o no en una altra ciutat israeliana, el Barça de moment té dos amistosos confirmats abans del debut de lliga, el 15 d’agost al Camp Nou davant la Reial Societat (precisament el seu rival en l’últim partit amb públic a l’estadi culer): la setmana que ve s’enfrontarà el dimecres 21 davant el Nàstic i el dissabte 24 amb el Girona, tots dos a la ciutat esportiva. Està pendent de confirmar-se també la data definitiva del duel al Camp Nou contra el Manchester City dedicat a Juan Carlos Unzué. Els fons que es recaptin aniran destinats a la investigació de l’ELA, l’esclerosi lateral amiotròfica, malaltia que té l’extècnic i exporter blaugrana. 

Temes:

Barça