OPERACIÓ SORTIDA

El Barça accelera el canvi Griezmann-Saúl

  • La faixa salarial estreny i el club blaugrana podria desprendre’s del seu segon jugador més ben pagat malgrat la por d’un altre ‘cas Suárez i Villa’.

El Barça accelera el canvi Griezmann-Saúl

Kai Pfaffenbach / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La faixa de la massa salarial obliga el Barça a una dieta exprés i amb molts sacrificis. Després de tancar l’acord perquè Messi es rebaixi el 50% del sou, espera que altres pesos pesants de la plantilla facin el mateix si volen seguir. Això és el que havien traslladat a Antoine Griezmann, que percep la segona fitxa més cara de la plantilla, tot i que el seu adeu sembla ara l’única sortida. 

Griezmann veuria amb bons ulls tornar a l’Atlètic de Madrid, el campió de Lliga el rebria amb els braços oberts i està també disposat a desprendre’s de Saúl. El centrecampista blanc-i-vermell havia demanat sortir al veure que no ha tingut el mateix pes en l’equip últimament i ha demanat sortir del club al veure l’arribada de De Paul. 

En aquest intercanvi de cromos el Barça s’emportaria a canvi un centrecampista que podria complir el perfil que Koeman buscava amb el fitxatge de Wijnaldum i la fitxa del qual pesa un terç que la del davanter francès, que ha passat de ser un dels fitxatges més cars a un accessori després dels reforços del Kun Agüero i Memphis Depay

S’ha de recordar que, després que l’Atlètic amenacés de denunciar el Barça pel fitxatge de Griezmann (120 milions), l’entitat barcelonista va abonar 15 milions extres per tenir dret de tempteig sobre Saúl, Giménez i alguns del planter. 

Hi ha algunes derivades que enfosqueixen el canvi ja que evoquen dues de les últimes jugades de Josep Maria Bartomeu abans de deixar el club. L’intercanvi recorda el que l’expresident va fer l’any passat amb Arthur i Pjanic per quadrar comptes (una fórmula que ja havia utilitzat anteriorment amb Cillessen i Neto). El dubte és si el club blaugrana en treu alguna cosa, com els 12 milions que va guanyar el Barça amb el canvi Arthur-Pjanic

Notícies relacionades

El fantasma de Suárez i Villa

La segona és la marxa de Luis Suárez que no només se’n va anar assumint l’entitat barcelonista part de la fitxa sinó que, com va passar ja amb David Villa, va acabar donant la Lliga als matalassers. Veure Griezmann unir-se a l’uruguaià al Wanda revifa alguns fantasmes, però l’economia barcelonista obliga a decisions dràstiques i la necessitat apressa.