DESPRÉS DE LES ACUSACIONS DE RACISME

Konami fa fora Griezmann pel vídeo polèmic amb Dembélé

  • La marca japonesa considera «inacceptable» l’actitud del davanter i demanarà també explicacions al Barça

  • Antoine va negar les acusacions de racisme i va demanar perdó a qui s’hagués sentit ofès

Konami fa fora Griezmann pel vídeo polèmic amb Dembélé

Konami

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estiu no està sent com Griezmann s’esperava. França, la gran favorita de l’Eurocopa, es va acomiadar a les primeres de canvi d’un torneig en què el davanter blaugrana ha passat inadvertit. De fet, només ha sigut notícia aquestes setmanes per un vídeo amb Dembélé fent broma sobre dos treballadors que els estaven arreglant la consola en un hotel del Japó a la concentració de pretemporada blaugrana del 2019. Una broma que li ha sortit cara, ja que Konami ha decidit rescindir el contracte que havien firmat amb Antoine fa menys d’un mes.

«Konami Digital Entertainment creu, com és la filosofia de l’esport, que la discriminació de qualsevol tipus és inacceptable», sentencia la companyia nipona en un comunicat. «Anteriorment, havíem anunciat Antoine Griezmann com el nostre Yu-Gi-Oh!, ambaixador de continguts. No obstant, en vista dels esdeveniments recents, hem decidit cancel·lar-ne el contracte. Respecte a la nostra franquícia eFootball PES, sol·licitarem al FC Barcelona, com a club soci, que expliqui els detalls d’aquest cas i les seves accions futures». Rakuten, patrocinador del Barça, també està seriosament enfadat per aquest tema. «Com a patrocinador del club i organitzador de la gira, lamento molt que els jugadors del FCB hagin fet comentaris discriminatoris. Atès que Rakuten ha recolzat la filosofia del Barça i patrocinat el club, tals declaracions són inacceptables sota qualsevol circumstància i protestarem formalment davant el club i demanarem explicacions», va tuitejar Hiroshi Mikitani, CEO de l’empresa asiàtica.

Notícies relacionades

Griezmann, la continuïtat al Barça del qual ja estava en dubte, s’ha disculpat personalment amb Mikitani i va fer un ‘post’ negant les acusacions de racisme i demanant disculpes. «Sempre he estat compromès amb qualsevol forma de discriminació. Durant els últims dies, han volgut fer-me passar per un home que no soc. Rebutjo fermament les acusacions que se m’han fet i demano disculpes si he ofès els meus amics japonesos».

Dembélé també va intentar explicar el que va passar a les xarxes socials. «Recentment, un vídeo del 2019 ha circulat a les xarxes socials. L’escena va ser al Japó. Podria haver tingut lloc a qualsevol lloc del planeta i haver utilitzat les mateixes expressions. No estava apuntant cap comunitat. De vegades utilitzo aquest tipus d’expressions en privat, independentment de l’origen. El vídeo ja és públic i imagino que pot haver ofès diverses persones. Per això, ofereixo les meves més sinceres disculpes». Al ‘post’ del 2019, penjat pel mateix ‘Mosquito’ a Snapchat, Ousmane diu a Antoine, entre rialles de tots dos: «Totes aquestes cares lletges només perquè puguis jugar al PES, ¿no et fa vergonya? Se suposa que esteu avançats al vostre país, ¿no?».

Temes:

Barça