Laporta no contempla el «no» de Messi a continuar al Barcelona

El president del Barça afirma que el club no pot afrontar fitxatges, sinó només intercanvis, i reduir el cost de la massa salarial de 4 a 1

Laporta no contempla el «no» de Messi a continuar al Barcelona

Sport

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Laporta està «molt tranquil» per la continuïtat de Lionel Messi. A falta de 14 dies perquè expiri el contracte de l’estrella del Barça, el president té gairebé l’absoluta certesa que no s’emportarà un disgust d’última hora. El dirigent no contempla el «no» de Messi a seguir en la disciplina de l’equip, del qual és el capità i màxim referent.

La prudència obliga, i Laporta no n’estarà segur del tot fins a veure la firma de Messi estampada en un nou contracte, que serà el més llarg que hagi subscrit mai el futbolista. La inevitable reducció de la massa salarial de la plantilla afecta també el millor futbolista del món, que assumeix i entén la rebaixa. I l’accepta amb el plantejament que li ha presentat Laporta de vincular contractualment el futbolista amb el Barça fins i tot després que s’hagi retirat.

«Les botes del Leo continuaran a la gespa del Camp Nou», va garantir Laporta en la presentació del documental Messi, el desè art, realitzat per TV-3 i que serà emès la setmana vinent. «No contemplo un ‘no’, no m’ho plantejo», va remarcar el president del Barça, que desitjaria tancar l’acord «com abans millor». A Laporta li semblaria bé esperar que la notícia es pugui anunciar en dues dates imminents emblemàtiques: el 24 de juny (aniversari de Messi, que complirà 34 anys) o el 29 de juny (el de Laporta, que en seran 59).

El màxim dirigent del Barça es va emocionar en l’acte, celebrat al Palau de la Música, i fins i tot va vessar llàgrimes. Ell és un dels participants al documental. «M’ho he imaginat, sí que m’ho he imaginat una miqueta», va respondre al ser preguntat si havia pensat com seria aquell moment d’aconseguir la firma de Messi al contracte que el lligaria de per vida, i que no fos aquesta firma en un altre burofax com el que li va enviar a Josep Maria Bartomeu l’agost del 2020 demanant la llibertat. «No sé si em podré contenir; si veig un programa així que ja m’ha fet sentir moltes coses, imagina’t si el tinc al costat. Em comportaré», va fer broma després de recompondre’s.

La inquietud del dirigent es basa en la possibilitat que algun club es pogués entremetre en una operació que «va bé» sense estar tancada del tot. Un club dels denominats club-estat , que disposen de prou poder econòmic per canviar la voluntat d’un Messi que «no es guia per motius econòmics» sinó pel projecte esportiu del Barça, confeccionant «un equip competitiu» capaç d’aspirar a tots els títols.

Notícies relacionades

Aquesta capacitat ve minvada per la falta de diners. Per la ruïna actual de l’entitat, condemnada a rebaixar la massa salarial de 4 a 1. «Actuem amb molta habilitat i capacitat, ell està decidit a si es donen una sèrie de circumstàncies es queda, té ganes de quedar-se», va remarcar Laporta, que es va permetre revelar que «Agüero li recorda cada dia: firma, que jugarem junts».

El veritable problema, el llast més gran, és el deute deixat per Bartomeu de 1.173 milions, i la pèrdua de liquiditat per la pandèmia. «No hi haurà més fitxatges», va dir, però sí «més entrades» de jugadors. ¿Com? Amb la formula d’intercanvis de futbolistes amb altres clubs, casos en què llavors es discutiran les quanties de les fitxes dels involucrats. El Barça es veu en la tessitura que els seus sous són dels més alts d’Europa i els blaugranes tindran una doble reticència: primer a marxar, i després a perdre diners. No li queda més remei a Laporta que trobar «solucions per complir la normativa» en els límits que marca el fair play financer.