BARÇA 36 – AALBORG 23

El Barça conquereix la desena Champions d’handbol en honor a Pasqui

  • El tècnic Xavi Pascual s’acomiada amb el seu 61è títol com a blaugrana després d’una temporada perfecta en què ha guanyat els seus 61 partits.

  • «És el millor regal que em podien fer després de 12 anys al Barça»

El Barça conquereix la desena Champions d’handbol en honor a Pasqui

EFE / SASCHA STEINBACH

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Pascual s’ha acomiadat en gran del Barça d’handbol: amb una Champions que corona una temporada perfecta, amb un ple de victòries i títols. En el seu últim partit a la banqueta barcelonista després de 12 temporades, Pasqui va aconseguir la seva tercera Champions, la desena del club. Els blaugrana han tingut tota la sort i encert que els va faltar en anteriors visites al Lanxess Arena i s’han imposat amb autoritat incontestable a l’Aalborg danès a la final (36-23).

El 61è triomf en aquesta campanya impecable va brindar a Pascual el seu 61è títol com a blaugrana, sis en aquesta última temporada en què havia celebrat la Lliga, Copa del Rei, Copa Asobal i les Supercopes catalana i espanyola. El Barça ha conquerit totes les competicions espanyoles i catalanes que ha disputat des del 2013 i fa tres anys que no perd contra un equip espanyol. La Champions era la seva assignatura pendent, ja que la sort li havia sigut esquiva a Colònia des que van aconseguir l’últim ceptre europeu el 2015. Al desembre se li va escapar la final (ajornada per la Covid i que corresponia a la temporada anterior), però aquest diumenge no ha donat opció al rival. 

Més enllà del 2-5 inicial escandinau, la resta del xoc ha sigut un monòleg del Barça. Gonzalo Pérez de Vargas, ben acompanyat per una defensa intensíssima comandada per un colossal Thiagus Pietrus, ha segellat el marc mentre que Dika Mem ha guiat un atac en el qual Cindric i Aleix Gómez (màxim golejador amb 9 gols) han sigut infal·libles. Stefan Madsen, danès, ha hagut de demanar temps mort després d’un parcial de 6-0 però el Barça ja no va deixar la davantera al marcador. Després d’anar-se’n al descans amb una còmoda renda de 16-11, els blaugrana no han baixat les revolucions després del descans. N’Guessan, potser el menys inspirat durant el primer acte però que s’ha rescabalat en gran durant el segon, ha acabat de dinamitar les esperances dels danesos. El meta Gonzalo Pérez de Vargas, per rubricar la seva exhibició sota els pals (14 parades), ha aconseguit marcar tres gols abans de ser escollit MVP del partit.

Tarda de comiats

Amb el partit resolt, Pasqui ha donat entrada a Sorhaindo. Després d’11 anys al club, el central francès ha disputat els últims cinc minuts abans de guiar la celebració a la pista. L’últim ball com a blaugrana per a molts. Ha sigut de molts adeus, ja que a més del de Sorhaindo, Xavi Pascual i del de David Barrufet (mànager esportiu que deixarà el club després de 37 anys) també ha sigut l’últim partit de Dolenec, Möller, Àlex Pascual, Palmarsson i Raúl Enterríos

El capità, que integrarà a l’estructura tècnica de la secció després dels Jocs Olímpics de Tòquio, va repartir les medalles de campions als seus companys abans d’aixecar el trofeu i guiar el mantejament de Pasqui. «És el millor regal que em podien fer després de 12 anys al Barça», ha dit sobre el partidàs dels seus pupils.

En el seu últim partit com a blaugrana, l’experiència d’Entrerríos s’ha barrejat bé amb la desimboltura d’un altre central, un Makuc que als seus 20 anys està cridat a guiar la nova etapa que ara s’obre.

Joan Laporta, que ha decidit iniciar un nou projecte en l’handbol amb la sortida de Pasqui i Barrufet, ha celebrat a Colònia la segona Champions de la seva segona etapa a la presidència, després de la que va celebrar a Göteborg amb el Barça femení de futbol. 

BARÇA: Pérez de Vargas (3); Janc (3), Mem (2), Fábregas (3), Thiagus Petrus (-), N’ Guessan (6), Mortensen (1) -set inicial- Cindric (5), Áleix Gómez (9,4p), Makuc (2), Raúl Entrerríos (1), Dolenec (1p), Sorhanindo (-), Frade (1) i Möller (p.s.).

AALBORG: Samuelsson (2), Sandell (8), Claar (2), Saugstrupp (2), Mollgaard (0), Barhold (3,1p) -set inicial-, Christensen (4), Antonsen (0), Juul-Lassen (1), Andreas Jensen (0), Jakobsen (1) i Christianssen (0).

Notícies relacionades

ÀRBITRES: Vaclav Horacek i Jiri Novotni.

EXCLUSIONS: Dika Mem (m.14) pel Barça i Sandell (m.15) i Antonsen (m.30) per l’Aalborg.

Temes:

Handbol Barça