HANDBOL

El Barça, a coronar a la final de la Champions la temporada perfecta

  • Els blaugrana buscaran la seva desena corona continental després de tombar el Nantes a semifinals (31-26)

  • L’Aalborg danès, rival a la final després de derrotar el PSG (33-35)

El Barça, a coronar a la final de la Champions la temporada perfecta

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Pascual, que deixarà el Barça després de 12 anys a la banqueta, es podria acomiadar aquest diumenge del Barça amb la temporada perfecta. El tècnic blaugrana aspira a tancar aquest diumenge la seva etapa barcelonista amb un ple de victòries i títols. Després de la conquesta de la Lliga, Copa del Rei, Copa Asobal i les Supercopes d’Espanya i Catalunya, els blaugrana volen aconseguir aquest diumenge la seva desena corona continental. Aixecaran la Champions al Lanxess Arena si aconsegueixen doblegar a la final l’Aalborg danès aquest diumenge (18.00, Esport3), després de tombar el Nantes a la semifinal (31-26).

Dika Nem va estirar el carro a l’inici, les parades de Gonzalo Pérez de Vargas i la defensa, una de la claus d’aquesta temporada, van sortir al rescat quan l’atac estava més embussat (17-17). Raúl Entrerríos, en el penúltim partit abans de la seva retirada, va aportar la seva experiència en el tram final en què va lluir també un Makuc que té la meitat de la seva edat. Un parell de gols a porteria buida de Mortensen i Aleix Gómez van situar un 26-20 que deixaven el combat resolt a cinc minuts del final.

«Hem sabut patir, podrien haver aparegut els fantasmes del passat, disciplinats en defensa. L’equip ha crescut. En les dues últimes ‘final four’ no hem sigut capaços de demostrar maduresa en moments importants. Hem fet un pas important, falta el més important. El que guanya un trofeu així és la defensa. A finalitzar la temporada com es mereix aquest club, aquest entrenador, aquesta secció», ha sentenciat Pérez de Vargas.

Les 16 parades del porter barcelonista van ser decisives per decantar el duel de porteries que va lliurar amb Nielsen i per dirigir-se a la nova final, davant els aplaudiments de Joan Laporta.

El Barça aspira a tornar al tron europeu sis anys després d’aixecar la seva última Champions amb Nielsen i a dirigir-se cap a la nova final, davant els aplaudiments de Joan Laporta. El president, després de celebrar la Champions que li va brindar el Barça femení, podria conquerir la segona corona continental de la seva segona etapa a la secció que ha decidit revolucionar amb la sortida del tècnic i del mànager esportiu, David Barrufet, que deixarà el club després de 37 anys. 

Els blaugranes es jugaran el títol avui amb l’Aalborg. L’equip danès, després de sobresortir al deixar fora de la final four el Flensburg alemany, va eliminar el París SG a l’altra semifinal (33-35). El Barça aspira a tornar al tron europeu sis anys després d’aixecar la seva última Champions

Barcelona: Pérez de Vargas (1), Aleix Gómez (4, 1p), Mem (5), Fàbregas (3), N’Guessan (3), Mortensen (3), Cindric (1); Petrus, Entrerius (2), Dolenec (4, 3p), Janc (1), Sorhaindo, Makuc (3), Frade (1), Àlex Pascual, Moller.

Notícies relacionades

Nantes: Nielsen, Balaguer (4), Gurbindo (1), Pechmalbec (3), Cavalcanti (2), Valero Rivera (6, 4p), Ovnicek (2); Briet, Feliho, Minne (1), Lazarov (2), Monar (4), Augustinussen, Damatrin-Bertrand (1), Dumoulin.

Àrbitres: Kurtagic i Wetterwik (Suècia). Van excloure Janc, Fàbregas i Mem pel Barça i Minne, Pechmalbec i Feliho pel Nantes.

Temes:

Handbol Barça