TERRATRÈMOL AL FILIAL

Laporta acomiada Amor i García Pimienta

  • El tècnic del Barça B entrenava categories inferiors del club des del 2001 i havia renovat automàticament un any més

  • Sergi Barjuán serà el seu relleu al filial i Rafa Márquez s’encarregarà del juvenil A

garciapimienta

garciapimienta

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Francesc Xavier García Pimienta ha sigut acomiadat com a tècnic del Barça B. Li quedava un any de contracte i la setmana passada Jose Ramon Alexanco li va demanar que es baixés el sou, una cosa que l’entrenador va acceptar sense imaginar que el nou responsable del futbol formatiu, acompanyat de Rafa Yuste, vicepresident esportiu, el cessarien. Guillermo Amor, responsable de relacions institucionals i que ha estat 30 anys al club, també ha perdut el càrrec en el ‘tsunami laportista’ d’aquest divendres, que s’ha carregat també Álex García, Aureli Altimira i Mario Ruiz.

Sergi Barjuán, que durant la campanya electoral va donar el seu recolzament a Joan Laporta, passarà a encarregar-se del filial mentre que Rafa Márquez, que també va donar el seu recolzament a la candidatura del president, passarà a dirigir el juvenil A. Barjuán, que ha entrenat el Juvenil B blaugrana, el Recreativo de Huelva, el Mallorca i l’Almeria, estava sense equip des que va deixar el Hangzhou Greentown xinès fa un parell d’anys. Per part seva, l’excentral mexicà, que ha dirigit al Cadet A del Reial Alcalá, serà l’encarregat de portar les regnes del Juvenil A, que aquesta setmana s’ha proclamat campió de Lliga a les ordres d’un Sergi Milà que passarà al cadet A.

«El club expressa públicament el seu agraïment a García Pimienta per la professionalitat, el compromís, la dedicació i el tracte sempre positiu i pròxim que ha mostrat sempre cap a tots els estaments que formen la família blaugrana, i li desitja sort i èxits en el futur», sentencia el comunicat oficial del Barça. En cinc línies certifica l’adeu de García Pimenta, després de 19 anys entrenant a les categories inferiors, passant del cadet A fins al Barça B.

Amb el juvenil A va guanyar la Youth League. El 2018 va agafar les regnes del Barça B en substitució de Gerard i fa un mes va disputar el ‘play-off’ d’ascens a Segona A, on va perdre a la tanda de penals contra l’UCAM Múrcia. «Passi el que passi al ‘play-off’, la temporada és un èxit. Estem en el ‘play-off’ i hem consolidat bastants joves en el primer equip», deia en una entrevista als mitjans del club abans del seu últim partit. Per les seves mans han passat Mingueza, Araujo, Ilaix, Riqui Puig, Konrad de la Fuente, entre d’altres. El seu nom havia sonat en diverses ocasions com a opció de la casa per agafar la banqueta del Camp Nou. Fa tres setmanes li van confirmar que seguiria un any més al filial, després que es renovés automàticament el seu contracte.

Notícies relacionades

No és l’únic moviment en el futbol formatiu, on tampoc seguiran Álex García, cap d’observadors, Aureli Altimira, responsable de Futbol 11, i Mario Ruiz, responsable de premsa del filial. Jordi Roura, secretari tècnic del Barça B i que va dirigir el primer equip durant la malaltia de Tito Vilanova, també podria veure’s afectat per la revolució de Joan Laporta en el planter blaugrana. Amor, que va entrar al Barça amb 13 i va jugar 18 anys com a blaugrana, va tornar al Barça després de la seva retirada de la mà precisament de Laporta, que el va escollir com a responsable del futbol base blaugrana. Va continuar al club amb Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu (amb un parèntesi d’un parell d’anys com a entrenador a l’Adelaide United d’Austràlia) i des de l’octubre del 2017 exercia de responsable de relacions institucionals del club.

Rèplica del terratrèmol del Palau

Arriba així a la ciutat esportiva Joan Gamper el terratrèmol que hi ha hagut al Palau. La tria de càrrecs es va iniciar amb el director general dels esports professionals, Albert Soler, i va seguir al bàsquet (on Nacho Rodríguez va ser un dels primers a saltar, per deixar el seu lloc com a mànager a Juan Carlos Navarro), l’handbol (amb els acomiadaments de Xavi Pascualdesprés de 12 anys com a tècnic i David Barrufetdesprés de 37 en el club), el futbol sala (on Andreu Plaza no seguirà com a entrenador) i en l’hoquei sobre patins (amb l’adeu del mànager Toni Miró).