EL BARÇA PENDENT DE WIJNALDUM

Laporta inicia el seu segon cicle sota el signe de l’austeritat

  • Kun Agüero, Èric García, Emerson i Jordi Cruyff. Són els rostres del nou cicle anunciat pel president

  • El club vol Wijnaldum, tot i que l’oferta del Paris SG és molt millor per al neerlandès, que també arribaria lliure

Laporta inicia el seu segon cicle sota el signe de l’austeritat

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En una setmana, Joan Laporta ja té entrenador. Era el que ja hi era: Ronald Koeman. El president també té un expert nou suplent per minimitzar la traumàtica sortida de Luis Suárez a l’Atlètic, que, a més, dona tranquil·litat emocional a Messi perquè és un dels seus millors amics en el futbol. Per no dir el millor: Kun Agüero (33 anys). I ha repatriat per a la causa culer Èric García, un jove de Martorell (20), per seguir la línia successòria de Piqué, a més de recuperar Emerson (22), un poderós lateral brasiler. Tres fitxatges, una ratificació, la de Koeman, després de setmanes turbulentes i el retorn d’un Cruyff al Camp Nou.

És Jordi Cruyff, integrat «a l’àrea de futbol» del club, tot i que sense càrrec concret, segons va indicar el club al comunicat oficial en el qual va anunciar la seva tornada a casa 25 anys més tard. Hores després, Laporta l’etiquetava com un «comodí en situacions d’urgència», però sense detallar a què s’estava referint. Si podria ser un comodí per a Koeman en cas que el segon projecte laportià no arrenqui amb fermesa o un comodí per a Ramon Planes, secretari tècnic, tenint en compte que Jordi Cruyff ha exercit les dues tasques (entrenador i executiu) des que va deixar el futbol.

El Paris SG també vol Wijnaldum

El Paris SG també vol WijnaldumEn una setmana, tres jugadors a tres posicions estratègiques de l’equip (lateral dret, central i golejador), a més de «ratificar i enfortir la figura de Ronald» sota el signe de l’austeritat, escanyat econòmicament el club per l’herència enverinada que Bartomeu va deixar a Laporta.

Tan sols nou milions d’euros ha invertit el Barça per ara en aquest trio de futbolistes. Són els que rebrà el Betis per Emerson ja que tant Kun com Èric apareixen amb la carta de llibertat sota el braç, a més que tots coincideixen a adequar-se el salari al mercat pandèmic, rebaixant el fix que havien pactat a l’inici de les negociacions per pujar les variables per èxits.

La decisió de mantenir Koeman també té un ineludible component econòmic perquè el Barça no podia assumir els 12 milions d’euros que suposava la seva liquidació. El club tampoc pot competir contra el París SG, que s’ha entremès en una de les peticions del tècnic blaugrana per reforçar la plantilla.

Notícies relacionades

Koeman volia, i vol, Wijnaldum (30) centrecampista de la selecció neerlandesa. I els agents de l’exjugador del Liverpool, que acaba el contracte el 30 de juny, ja van ser la setmana passada a les oficines del Camp Nou per ultimar els detalls de l’acord final.

Però el París SG, com ja va fer prèviament el Bayern Munic, s’ha interessat per Wijnaldum, una peça desitjable en aquest mercat tan restrictiu per la pandèmia. El Barça no pot arribar al sou que li ofereixen a París, però intenta argumentar la figura de Koeman com a far per atraure’l cap al Camp Nou, on es trobaria amb Frenkie de Jong i Memphis Depay, els seus col·legues a la selecció de Frank de Boer, a punt d’iniciar l’Eurocopa.