«M’agrada guanyar títols», diu Messi

• L’astre del Barcelona va parlar amb el diari esportiu ‘Olé’ de l’Argentina, però no va dir res sobre el seu futur professional.

• «Estic al corrent de tot el que passa tant a l’Argentina com a Espanya, que és el país on visc, i no m’agrada el que veig», va dir.

«M’agrada guanyar títols», diu Messi

Olé

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

«Sempre competeixo per guanyar i intentar aconseguir tots els objectius. Aconseguir títols. I com més, millor», va dir Leo Messi al diari esportiu argentí ‘Olé’. En una llarga entrevista concedida a la publicació pels seus 25 anys d’existència, l’astre mundial va qualificar d’«especial» l’obtenció amb el Barcelona de l’última Copa del Rei. «El club ve d’un parell d’anys en què no ho estàvem passant bé... Per al vestidor aquesta Copa del Rei va ser un punt d’inflexió». El capità del seleccionat argentí es va abstenir d’al·ludir al seu futur professional. «Són dies de definicions, de saber què passarà amb el seu futur immediat», però Messi, va remarcar ‘Olé’, «s’ha ocupat sistemàticament de no dir una paraula sobre si renovarà o no el seu vincle amb el Barcelona el 30 de juny». En aquest sentit, el diari va remarcar que Leo «va evitar parlar específicament sobre la seva continuïtat».

Messi no jugarà l’últim partit de la Lliga. El club li va donar vacances anticipades perquè descansi de cara als compromisos amb l’Argentina a la Copa Amèrica.

Leo es va considerar una persona «molt responsable» que quan es proposa alguna cosa «intento portar-la al màxim, d’aconseguir-ho i de lluitar pel que vull». ‘Olé’ va voler saber què va sentir quan, després d’haver guanyat la Copa, molts companys li van demanar fer-se una foto amb ell. Messi ho va atribuir a una situació emocional, sense dobles lectures. «Sé el que sent el que surt de baix perquè jo sentia el mateix. O fer-se la foto amb els més veterans, que és un títol més a la nostra conquesta. Va ser un moment maco en tots els sentits».

Els seus dies a Barcelona

El capità va fer un repàs de la seva vida quotidiana fora del futbol. Despertar els seus fills, portar-los a l’escola i anar a buscar-los per tornar a la casa. «Això m’encanta. Poder aixecar-los o fer-los dormir de nit. I estar en el dia a dia».

Notícies relacionades

«A mi m’encanten les rutines i el fet de fer alguna cosa amb ells. Menjar aviat, ficar-nos al llit aviat. Això m’agrada i és més o menys el que fem. La veritat és que sortim poc».

La seva mirada de la realitat

La Pulga assegura que no es desentén del que passa a l’Argentina, fuetejada des de fa anys per una crisi econòmica i social. «No m’agrada el que passa, no només amb els meus amics sinó a tot arreu. Hi ha molta pobresa, sobretot nosaltres que venim d’un país on hi ha molta gent que ho passa malament. Jo ho vaig veure, ho vaig veure de prop, el conec, sé de què es tracta, no sempre vaig estar en la posició en què soc avui». Malgrat les seves comoditats, «estic al corrent de tot el que passa tant a l’Argentina com a Espanya, que és el país on visc, i no m’agrada el que veig. I ho pateixo. Igual que ho pateix la gent. Però el que et dic, em toca parlar des d’una altra posició i és més difícil opinar d’aquesta posició».