«JO VULL SEGUIR»

Koeman denuncia falta de respecte i confiança cap a ell i la plantilla

  • «En l’última part de la temporada jo no he sentit la confiança del club», argumenta el tècnic

  • «De veritat que jo no sé si segueixo o no. Però jo vull continuar, en sento molt capacitat per ser l’entrenador», diu

  • «A l’agost hauríem firmat aquesta temporada. Amb tots els problemes que hem tingut aquesta temporada no és dolenta. Tampoc molt bona. És de bé»

Koeman denuncia falta de respecte i confiança cap a ell i la plantilla

JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Sense Messi, que ha rebut el permís de Koeman, s’acomiada el Barça de la Lliga. Sense Messi i amb la sensació, ja certificada per Joan Laporta, que un cicle ha acabat. No sap Koeman si continuarà. Ni tampoc l’hi ha dit el president, que espera al final de curs, fixat aquest dissabte, per anunciar les decisions que regenerin l’equip que ha perdut «incomprensiblement» la Lliga a més de «ser eliminat ben aviat» en la Champions.

«No és qüestió de crítiques, és qüestió de respecte als jugadors», ha dit el tècnic. «En l’última part de la temporada jo no he sentit la confiança del club. De veritat que jo no sé si segueixo o no segueixo», ha precisat Koeman, denunciant aquesta falta de respecte envers ell mateix i, per descomptat, cap a la plantilla.

«Jo vull seguir, vull complir el meu contracte. Però l’última paraula la té el president. L’últim mes s’ha de respectar més el teu entrenador i els teus jugadors. No mereixen aquest tracte», ha remarcat en un parell d’ocasions Koeman, dolgut amb la tebiesa que ha mostrat Laporta des que va accedir a la presidència el 7 de març passat.

Comunicació directa

Arguments per enterrar el Barça de Koeman, tal com s’entenia fins ara. Potser, començant pel mateix entrenador, malgrat que sempre recorda que li queda un any de contracte. Tot queda en mans de Laporta, que ha activat el botó nuclear de la revolució al Camp Nou, segur com està el tècnic que ell la pot pilotar per «construir un equip competitiu que pugui lluitar pels grans títols».

«Entenc que pels últims resultats hi hagi dubtes. Però cal parlar-ne. Jo sempre he donat la cara en totes les rodes de premsa, he sigut l’únic portaveu del club aquesta temporada», ha argumentat el tècnic, recordant que el que ha passat aquesta setmana amb l’anunci de Laporta donant per enterrat un cicle «ha sigut dolorós per als jugadors».

Sense Messi, sense Ter Stegen, operat a Suècia, i sense Lenglet, sancionat, a més dels lesionats de llarga durada com Ansu Fati i Coutinho. I sense Pedri, al qual Koeman també va donar vacances anticipades. Un partit sense cap interès perquè el Barça ja no pot lluitar per la Lliga, títol al qual aspiren Atlètic, líder, i Madrid. Sense cap interès tampoc per a l’Eibar, ja descendit a Segona Divisió.

«El Barça amb Messi té molt més futur que sense Messi. Si no s’han de buscar 30 gols...»

Koeman, tècnic del Barça

«He volgut protegir tres o quatre jugadors que han fet un esforç tremend en tots els sentits. No vull dir que els altres no», s’ha explicat el tècnic. «Però aquests han tingut més minuts. Messi, a més, té la Copa Amèrica, Pedri, que esperem que jugui l’Eurocopa amb la selecció, i De Jong, que ja va descansar per sanció la setmana passada, i per això va a Eibar».

Fetes aquestes precisions, Koeman va advertir sobre el futur de Messi: «Tant de bo Leo segueixi molts anys aquí, aquesta temporada ha tornat a demostrar que és únic. Com a persona i com a professional és un 10. Tant de bo segueixi. El Barça amb Messi té molt més futur que sense Messi. Si no s’han de buscar 30 gols...», ha recordat.

Qui no sap si té futur en el Barça és el mateix Koeman. «He fet el que dec com a entrenador: planificar pretemporada, fitxatges, baixes... Fins avui mateix després de l’entrenament he parlat amb Mateu Alemany i Ramon Planes», ha dit l’entrenador en relació amb una xerrada amb el director de futbol i el secretari tècnic. «Ho faig per amor a aquest club i per amor a la meva feina. Res més».

«El camí no es fa en un any, es necessita mes temps, canviar plantilla i fer-la mes forta»

Koeman, tècnic del Barça

En aquest sentit, va anunciar que no s’ha penedit de venir al Camp Nou. «No, mai. La meva il·lusió sempre va ser entrenar el Barça i estic contentíssim per això fins avui. Hi ha molta pressió, això se sap, però en aquest país es falta al respecte a l’entrenador. Vull seguir, però hem de parlar», ha recordat Koeman.

Notícies relacionades

Per això, ha volgut recordar que la reconstrucció no es pot fer «en un sol any» i reclama més temps. «Des del primer dia vam dir que volíem canviar les coses però el camí no es fa en un any, es necessita mes temps, canviar plantilla i fer-la mes forta i buscar jugadors que ens donin més efectivitat», ha comentat, indicant, per exemple, que «l’Atlètic té una plantilla feta, la nostra no. Per això parlem amb Alemany i Planes, tenim una idea i un pla per lluitar per tots els títols grans».

«No penso que sigui el millor entrenador per a aquest club. Hi ha millors entrenadors, però em veig molt capacitat de continuar sent l’entrenador».

Koeman, tècnic del Barça

I ha acabat amb una reflexió contundent: «Soc el responsable dels canvis, dels joves que hem donat oportunitats, dels moments en què no hi hem sigut. És clar que em dol allò de les últimes setmanes. Però ho vam tenir tot en contra. Cal analitzar tot el que hem fet. No penso que sigui el millor entrenador per a aquest club, no. Hi ha millors entrenadors depenent de jugadors i equip, però em veig molt capacitat de continuar sent l’entrenador».