LA PLANIFICACIÓ ESPORTIVA

Laporta i Koeman tracten del futur del Barça

El president i l’entrenador discuteixen sobre la continuïtat del tècnic i la remodelació de la plantilla

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les cartes sobre la taula, al costat dels plats. Joan Laporta i Ronald Koeman, acompanyats per Rafa Yuste, el vicepresident esportiu, van creuar opinions i informacions sobre el Barça del futur. El diagnòstic sobre l’equip és bàsic per a la reconstrucció que demanda el vestidor, independentment que pugui produir-se un miracle i el Barça sigui capaç de desbancar l’Atlètic, avançant-lo quan té quatre punts de desavantatge amb sis per jugar-se.

El president i l’entrenador poden fer la radiografia completa amb prou elements de judici. Laporta ha observat el rendiment de l’equip i dels jugadors i la gestió que ha fet l’entrenador i ha compartit amb ell les seves sensacions.

Koeman li ha traslladat al president l’anàlisi que fa ell dels seus pupils i del seu propi treball amb els elements que li van donar. El balanç fred, purament descriptiu, és que el Barça ha sigut campió de Copa, va ser eliminat amb pallissa a la Champions League i que lluita la Lliga fins al final, després de malgastar oportunitats per dir l’última paraula. Conèixer i compartir impressions feia innecessària la presència d’executius com Mateu Alemany i Ramon Planes, màxims responsables de la planificació esportiva.

Al restaurant on van dinar, vell feu en el qual en moltes ocasions va despatxar Josep Lluís Núñez assumptes com els que van torejar Laporta, Koeman i Yuste, la presa de decisions està supeditada a diversos factors incerts. No se’n va anunciar cap, és clar. Ni tan sols la continuïtat de l’entrenador. Tot i que té contracte en vigor fins al 2022, la permanència a la banqueta no es dona per descomptada.

Xavi renova amb l’Al-Sadd

El que s’intueix és que l’hipotètic substitut no sembla que sigui Xavi Hernández d’acord amb la fotografia i la informació de la seva renovació amb l’Al-Sadd de Qatar. El club va presentar un acord fins a 2023 després de diverses setmanes en què es va retardar l’anunci a l’espera de veure la deriva dels esdeveniments a Barcelona.

Si Koeman és rellevat del càrrec, el nou inquilí de la banqueta sortirà d’una terna de possibles candidats entre els quals apareixia el nom de Jordi Cruyff, que exerceix al Shenzen de la Xina, sense descartar Xavi, que va deixar una porta de sortida al contracte amb el seu club.

«Pots preguntar de tot, no et contesto», va dir Koeman a la sortida del restaurant en el qual es va citar per dinar amb Laporta. Va ser el primer a arribar-hi. La sortida no va ser tan tranquil·la. «Això és com la final de Champions del 92», va fer broma Yuste mentre els tres intentaven arribar al cotxe enmig d’un tumult de periodistes i càmeres de televisió que coneixien la seu de la trobada. «Ha sigut una reunió molt tranquil·la», va mussitar Laporta. No ho va ser tant al marxar del restaurant després de les tres frases balbotejades.

La identitat de l’entrenador influirà, parcialment, en el capítol de fitxatges, molt limitat per les restriccions econòmiques que pateix el club pel deute descomunal que pateix i per les limitacions que imposa un límit salarial sobrepassat. La dimensió dels contractes actuals de mitja plantilla restringeix la capacitat d’elecció del club.

Negociacions amb Kun Agüero

La primera recerca de reforços es dirigeix a futbolistes que acaben contracte. Eric Garcia, el defensa del Manchester City, i Memphis Depay, davanter de l’Olympique de Lió, són els dos fitxatges que es consideren segurs. El tercer apunta que podria ser SergioKun Agüero, també del City i també lliure.

Notícies relacionades

El Barça admet l’existència de negociacions amb el davanter argentí, gran amic de Messi i company de generació. Agüero té 32 anys i està concloent una temporada plena de lesions. L’operació es negocia partint d’un contracte per dues temporades (fins al 2023). Agüero també contempla un final de carrera amb el colofó del Mundial de Qatar, de finals del 2022. Igual que Messi, la continuïtat del qual també influirà de manera excel·lent en la planificació de la plantilla.

Al marge dels futbolistes que pogués triar el club, a través del secretari tècnic Ramon Planes, la configuració del futur projecte passa per la rescissió de diversos contractes actuals i la recerca de substituts per als que marxin.