MISSATGE ALS DISSIDENTS

La UEFA perdona els penedits de la Superlliga i amenaça el Barça, el Madrid i la Juve

  • L’organisme anuncia un «paquet d’integració» per als nou clubs que van renunciar al torneig que va liderar Florentino Pérez

  • Aquests equips accepten una multa de 100 milions d’euros si decideixen retornar a l’elitista projecte que només segueix amb el Madrid, el Barça i la Juventus

La UEFA perdona els penedits de la Superlliga i amenaça el Barça, el Madrid i la Juve
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El missatge de la UEFA és contundent. Perdó per als nou equips penedits (l’Arsenal, el City, l’United, el Liverpool, el Chelsea, el Tottenham –els sis anglesos que van desencadenar la rendició de la Superlliga–, l’Atlètic de Madrid, l’Inter i el Milan) i amenaça d’una forta multa econòmica per als tres equips (el Madrid, el Barça i la Juventus) que encara no han abandonat aquest elitista i transgressor projecte presidit pel dirigent blanc, Florentino Pérez.

«Aquests clubs van reconèixer ràpidament els seus errors i han pres mesures per demostrar el seu penediment i futur compromís amb el futbol europeu», va proclamar Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, un organisme que ha detallat l’ampli «paquet d’integració» per tornar a acollir els nou penedits, incorporant-se, ja de forma immediata, a l’Associació de Clubs Europeus (ECA), «l’únic organisme representatiu dels clubs que reconeix la UEFA».

Donació de 15 milions

En aquest sentit, i «com a gest de bona voluntat», aquests nou equips faran «una donació de 15 milions d’euros», que es destinarà, segons la UEFA, «al benefici dels nens, els joves i el futbol de base a les comunitats locals de tot Europa, inclòs el Regne Unit». A més, els penedits veuran com se’ls reté «el 5% dels ingressos» que haguessin rebut de la UEFA durant una temporada, una quantitat que serà «redistribuïda».

No només això. També acceptaran, tal com ha revelat l’organisme que presideix Ceferin, que «se’ls imposin multes substancials si pretenen jugar en una competició no autoritzada d’aquest tipus». La quantitat seria de 100 milions d’euros. I en cas d’«incomplir qualsevol altre compromís» serien multats amb 50 milions més.

Notícies relacionades

Quan s’ha referit al Madrid, el Barça i la Juventus, els tres únics clubs que no s’han desvinculat de la Superlliga, Ceferin ha anunciat que «la UEFA se n’ocuparà més endavant». De moment, no ha volgut donar més pistes perquè es «reserva tots els drets per prendre les mesures que consideri oportunes contra els clubs que fins ara s’han negat a renunciar a l’anomenada Superlliga».

Deia Florentino que «no temia represalies de la UEFA», però aquestes han arribat i de forma gairebé immediata obrint un cisma entre els penedits i els rebels. I Ceferin trasllada als comitès disciplinaris les possibles sancions que rebrien el Madrid, el Barça i la Juventus, disposat com sembla a excloure’ls fins i tot de les competicions europees.