UN DELS ‘PARES’ DE LA MASIA

Mor Josep Mussons, exdirectiu del Barça en l’època de Núñez

  • Va exercir de vicepresident responsable del futbol-base del club durant 22 anys

  • Els jugadors del Barça lluiran braçalet negre a la final de Copa per honrar la memòria del dirigent

Mor Josep Mussons, exdirectiu del Barça en l’època de Núñez
Es llegeix en minuts

El Barça ha anunciat la mort de Josep Mussons, exdirectiu del Barcelona en l’època de Josep Lluís Núñez com a president (1978-2000). El dirigent està considerat pel club com «un dels pares de La Masia», la residència de joves futbolistes que es va posar en marxa, al costat del Camp Nou, a inicis d’aquell mandat. Els jugadors del Barça lluiran braçalet negre a la final de Copa davant l’Athletic per rendir homenatge a l’exvicepresident.

Mussons va tenir gairebé sempre la responsabilitat del futbol-base. Va estar en la directiva els 22 anys que va presidir Núñez el Barça, tot i que en la seva primera temporada va assumir el càrrec de president de les seccions. Però a partir de 1979 es va encarregar de tutelar el planter blaugrana ja que el 20 d’octubre d’aquell any s’obria La Masia com a llar dels futurs talents del club.

Notícies relacionades

Mussons ha mort als 96 anys. Després d’abandonar la directiva de Núñez, va ser nomenat president d’honor del futbol-base, on coincidint amb la seva arribada, el 1978, van començar a sortir talents com Amor, Fradera, Pedraza o Vinyals en la primera promoció. I després, entre d’altres, Guardiola, Tito Vilanova, Roura i Altimira. Ja més tard va aparèixer també Andrés Iniesta.