LES CLAUS TÀCTIQUES

Les claus tàctiques del PSG-Barça: Falta gol una altra vegada

  • Koeman va canviar l’esquema tàctic per sorprendre el PSG i va aconseguir que el Barça avassallés

  • El tècnic reclamava collar d’inici i màxima efectivitat, i només es va complir la primera condició

  • La diferència va ser als penals: Mbappé va aprofitar el regal de Lenglet i Messi va xutar al cos de Navas

Les claus tàctiques del PSG-Barça: Falta gol una altra vegada
1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1.– Un sistema per a l’ocasió

Dia especial, roba especial. El Barça es va presentar amb un vestit diferent a buscar la quimèrica remuntada. El factor sorpresa era imprescindible i Koeman va preparar un sistema especial, inèdit. A partir dels tres defenses, imprescindibles per l’obligació de marcar quatre gols, hi va haver sis centrecampistes en diversos nivells, amb Dembélé sol a la punta i Messi i Griezmann més endarrerits.

El Barça no volia carregar la davantera perquè la defensa del PSG no estigués gaire aculada. El que va carregar va ser infinitat de pilotes a Dembélé perquè busqués l’esquena de Marquinhos. Li va fallar la punteria, al ‘Mosquit’, per obrir el marcador aviat. Com li va fallar a Messi en el penal en el temps afegit de la primera part. Entre Navas i el pal van frustrar la gran ocasió, com li havia passat a Dest.

2.– Mingueza, només amb Mbappé

Notícies relacionades

Potser no està preparat per a partits transcendents, deia l’informe filtrat de Ramon Planes, però Mingueza va jugar a pèl, sense xarxa, davant Mbappé. Eren tres defenses per a dos davanters, però Mingueza i Mbappé van ballar junts. I tan junts que el davanter li va arrencar una groga en el minut 25 i va voler forçar-ne una altra en el 27. Koeman va veure el perill i va rellevar Mingueza per Junior abans del descans.  

3.– 20 rematades, 1 gol

20 rematades a porteria (10 de ben dirigits), 8 córners, 2 pals i 1 gol. Va córrer rabent i va ser abundant el cabal ofensiu requerit per fer quatre gols, el mínim per remuntar, però l’encert va ser mínim, sens dubte insuficient. Koeman demanava efectivitat, però es va fallar fins i tot un penal. La pressió va exercir el seu efecte, avassallant el PSG (67% de possessió) i jugant a la meitat de camp local. Va faltar l’imprescindible: encert.