LA CONTRACRÒNICA

Vot de confiança

Mentre els culers decidiran aquest diumenge en qui confien per reflotar el club, l’equip de Koeman continua fent mèrits perquè hi creguin. A l’hora que s’obren les urnes els blaugrana estaran a dos punts de l’Atlètic. Ilaix Moriba va agrair la confiança del tècnic amb un gol decisiu.

Vot de confiança
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abans que els socis blaugrana decideixin aquest diumenge a les urnes qui és l’encarregat d’intentar reflotar el Barça del naufragi econòmic, esportiu, institucional i judicial, l’equip de Koeman continua demanant un vot de confiança. La seva tropa es rebel·la contra un any en blanc més. Ho van fer a la Copa del Rei, on s’han abonat a l’èpica, tombant el Sevilla per ficar-se a la final. I, malgrat que la remuntada a París en el primer partit del nou president sembli una utopia, també volen aferrar-se a una Lliga que semblava gairebé impossible a principis d’any quan l’Atlètic els treia fa un mes 10 punts (i a més tenia un partit menys). A l’hora en la que s’obren avui les urnes estaran a només dos punts dels matalassers (tot i que el conjunt de Simeone tingui dos partits menys).

Mentre Messi continua reflexionant sobre el seu futur, la jornada de reflexió va plantejar diversos dilemes. ¿Mereix Koeman un vot de confiança? ¿I Griezmann i Umtiti el que els va donar ahir de nou el tècnic holandès? El Petit Príncep, que tornava a ser titular després de tres suplències, va córrer molt però no va generar perill. I el central francès tampoc va donar motius per pujar els seus índexs de popularitat abans de ser substituït al descans per Dembélé, l’únic dels seus compatriotes que ha sumat recolzaments durant les últimes setmanes (inclòs el d’un Messi que el busca constantment). 

Els sistemes de sempre

Tot i que l’equip estigui donant signes de millora i vagi sumant peces a la causa, la realitat és que Ter Stegen i la connexió Messi-Alba continuen sent els principals actius blaugrana. Ho han fet un milió de vegades però una vegada més la connexió entre l’estrella barcelonista i el lateral va tornar a ser decisiva. Leo, a l'estil Tom Brady, va servir una altra passada de quarterback al seu ‘running back’ preferit. Després de superar en profunditat Nacho Vidal, en lloc de fer la clàssica passada enrere Alba va deixar anar un míssil. Era la primera ocasió i gairebé l’única que va tenir el bloc de Koeman, que va lluir l’efectivitat que li reclama el tècnic.

Si aquest continua sent el millor sistema ofensiu, en defensa, malgrat la passada a tres centrals, la millor garantia té cognom alemany. Ter Stegen, que va obrir la porta de la final copera amb el penal aturat a Ocampos, va tenir dues intervencions claus a la primera meitat.

Notícies relacionades

Doble alegria a Can Mingueza

Aquest dissabte va ser un dia gran a Can Mingueza. L’Ariadna, de 17 anys, s’estrenava amb el primer equip femení mentre l’Óscar tornava a ser titular amb el masculí i, malgrat que Calleri li va gelar la sang en una badada, va rendir. Però si n’hi ha un del planter que va saber aprofitar la confiança de l’entrenador va ser Ilaix Moriba. El potent centrecampista, que ha avançat Riqui Puig a la rotació, va sentenciar la trobada amb una patacada en gairebé l’única ocasió d’una àrida segona meitat blaugrana. El primer amb el primer equip del Pogba culer.

Temes:

Barça