JORNADA DE REFLEXIÓ

Dissabte de relax per a Laporta, Font i Freixa

  • Els tres candidats a la presidència del Barça aprofiten l’última jornada per descansar després d’una extenuant campanya

  • Laporta va anar a fer el vermut al centre de Barcelona

  • Font va sortir amb bici, amb una dessuadora d’Open Arms, amb la seva dona per Granollers

  • Freixa va recomanar als seus seguidors que tornessin a veure l’últim debat a TV-3

Dissabte de relax per a Laporta, Font i Freixa
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Acabada la campanya més llarga de la història del Barça va arribar la jornada de reflexió. Els tres candidats (Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa), que aspiren a ocupar la cadira que va deixar buida Josep Maria Bartomeu el passat 27 d’octubre, es van prendre el dissabte lliure.

Un dissabte per estar, sobretot, amb la família després d’una de frenètica última setmana en què han tingut tres debats (el de la Confederació Mundial de Penyes del Barça, el de RAC-1 i l’últim, el de TV3), a més d’esgotar fins a l’últim segon per exposar el seu projecte buscant els vots que el converteixin en el president número 42 de la història del Barça.

Laporta va anar a un bar del centre de Barcelona, acompanyat d’Àlex Santos, el seu responsable de comunicació. Va aprofitar el migdia per fer el vermut, ja totalment relaxat, a l’espera de la llei que dictin els socis del Barça aquest diumenge.

Les urnes, distribuïdes en sis seus, s’obriran a les nou del matí i es tancaran a les nou de la nit. Però ja han votat per correu 20.663 socis i sòcies, cosa que suposa el 43% dels que van votar presencialment a les eleccions del 2015.

Font, per la seva banda, va sortir de casa seva a Granollers amb una dessuadora d’Open Arms, l’ONG que té com a principal missió protegir la vida dels més vulnerables en situacions d’emergència. Una dessuadora vermella, però semblant a la grisa, també d’Open Arms, que sol portar Pep Guardiola, el tècnic del Manchester City. Font es va perdre pedalant pels carrers de la capital del Vallès Oriental acompanyat de la seva dona.

Toni Freixa, que ja va anunciar al debat de TV-3 la seva intenció de fer esport en aquesta jornada de reflexió, va transmetre un missatge a través de les seves xarxes socials instant a tornar-lo a veure, convençut que va ser el gran triomfador d’aquesta última cita entre els tres candidats.

El desenllaç, al voltant de les 23.30 h de diumenge

Diumenge aniran tots tres a dipositar el seu vot, pràcticament tot just s’obrin les urnes. Tots ho faran, per qüestions de protocol sanitari, a la taula 17, situada a la tribuna principal del Camp Nou, al costat de l’entrada a la llotja presidencial. El primer serà Laporta (10.00 h del matí); després serà el torn de Freixa (10.45 h) i finalment hi anirà Font (11.15 h).

L’escrutini s’acabarà cap a les 23.30 h de diumenge, quan es coneixerà ja, de forma oficial, el president número 42 dels 121 anys d’història del Barça, l’home que ha de pilotar la reconstrucció esportiva i econòmica del club. Es tracta, a més, d’uns comicis històrics perquè, per primera vegada, es fan de forma descentralitzada i en plena pandèmia.

De Núñez a .....

Són les catorzenes eleccions que viu el Barça des de 1953, quan es van celebrar els primers comicis pseudodemocràtics (van votar tots els socis homes) i són les vuitenes amb sufragi universal. El 1978 es van celebrar les primeres en què es va imposar Josep Lluís Núñez, reelegit automàticament dues vegades (1981 i 1985) perquè no es va presentar cap altra candidatura.

Notícies relacionades

El 1989, Núñez va derrotar Sixte Cambra. El 1993 és reelegit, altre cop, al no tenir rival. I el 1997 va superar Àngel Fernández. Després d’estar 22 anys com a president, va dimitir i a les eleccions del 2000 es va imposar Joan Gaspart, que havia sigut el seu vicepresident esportiu. El 2003 va irrompre Joan Laporta (27.138 vots), després va accedir al càrrec Sandro Rosell al 2010, amb 35.021 vots, i el 2015 es va imposar Bartomeu al reunir 25.823 vots.

Ara, Laporta, 18 anys després, lluita per tornar a ser president davant Font, que ha viscut el seu primer procés electoral com a candidat, i Freixa, que afronta els seus segons comicis després d’estrenar-se el 2015.