ESCAC A L’EXPRESIDENT

Els Mossos revelen una «llista negra de periodistes anti-Bartomeu»

Jaume Roures, president de Mediapro.

Jaume Roures, president de Mediapro. / REUTERS / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre la documentació obtinguda pels Mossos al ‘Barçagate’ hi ha un correu intern d’I3 Ventures del juny del 2018 amb un llistat de «periodistes contra-Bartomeu». Una relació de noms que va acompanyada de comentaris per, segons l’informe policial, «desacreditar, una a una aquestes persones, tot això indicant que des d’un principi l’interès és particular de Josep Maria Bartomeu i no del club, creant d’aquesta manera una espècie de llista negra de periodistes».

Notícies relacionades

A la relació de noms hi hauria Antoni Bassas, Xavi Torres, Jordi Costa, Frederic Porta, Oriol Domènech, Gerard Romero, Jaume Roures, Albert Roura i Víctor Font, a més d’Elena Font, Josep Maria Minguella i Xavier Sala-i-Martín. Una llista a què s’afegia posteriorment també Joan Laporta i el Club de la Mitjanit.

Entre els comentaris es deia de Font que «no en sap de futbol, és propietari d’un mitjà i si ets amo d’un mitjà clarament tens un conflicte d’interessos». De Minguella assenyalava que «és un comissionista, quan el van botar va posar el fill al seu lloc creient que Barto és tonto». De Roures s’apuntava que «cal parlar que és part de les màfies del club» i que «va participar a tots els processos de corrupció del club (no esmentar que sigui independentista per no fer que els independentistes recolzin cegament corruptes, per exemple)». Entre els comentaris també s’incideix en les inclinacions polítiques i fins i tot en les parelles de les que es vol desacreditar.

Temes:

Barça