LES ELECCIONS DEL BARÇA

Freixa garanteix una injecció de 250 milions per al Barça

  • La venda del 49% del Barça Corporate, que haurà de passar per l’assemblea, forma part del pla econòmic

  • Les converses amb l’inversor comprador no han concretat quina quantitat correspon a la venda i quina a la inversió en el negoci

  • El candidat entén que les decisions del club aniran sempre supeditades als interessos esportius

  • La proposta es proposa com a qüestió «innegociable» aconseguir el dèficit zero en la campanya 21-22

Freixa garanteix una injecció de 250 milions per al Barça
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pla econòmic de Toni Freixa per ressuscitar al Barça no és «augmentar més el deute amb bons», en al·lusió a la candidatura de Joan Laporta, sinó generar més ingressos i aconseguir que la temporada 2021-22 sigui de dèficit zero. El candidat va confirmar que té perfilada una injecció de 250 milions per al club amb la venda a un inversor del 49% del Barça Corporate, un conglomerat de negoci que engloba el Barça Innnovation Hub (centre de coneixements i de cursos), Barça Licensing and Merchandising (la gestió del màrqueting), Barça Studios (la producció de continguts audiovisuals) i Barça Academy (les escoles de futbol). Aquesta venda haurà de ser aprovada per l’assemblea de compromissaris.

Els 250 milions anirien destinats, al principi, al mateix creixement de l’activitat que, amb el temps, reportarà més ingressos per a l’entitat. No obstant, Freixa va vincular aquesta injecció de tresoreria al reforçament del projecte esportiu quan va relacionar aquest ingrés amb la possibilitat de fer tres fitxatges, dos davanters de referència i un defensa. No obstant, no s’ha concretat quin percentatge d’aquests 250 milions es repartiran entre la compra d’aquest 49% de propietat i la inversió directa en el negoci digital.

Aquest inversor, del qual no va voler donar el nom, és «un grup que inverteix en molts sectors, també en entreteniment», va dir, sense més precisió, i permetrà al Barça relaxar «la tensió existent a la tresoreria». L’entitat té un fons de maniobra negatiu de 601 milions. Freixa va garantir que posarà l’acord a disposició del president que surti vencedor a les urnes el 7 de març.

Males decisions esportives

Notícies relacionades

No obstant, el creixement dels ingressos, procedeixin d’on procedeixin, tenen una finalitat primordialment futbolística. Les decisions econòmiques aniran supeditades als interessos esportius, va exposar Freixa com si fos el primer manament. Que ho és. «Sembla que ens hàgim oblidat que el Barça és un club de futbol i que el que ho acaba condicionant tot són les decisions esportives», va proclamar, recordant que aquestes males decisions de la junta de Josep Maria Bartomeu, «de fitxar jugadors per un valor de 300 milions o elevar la massa salarial per sobre dels 600 milions» han acabat conduint el club al greu deute acumulat.

El pla de Freixa, que va presentar els seus principals col·laboradors (Anna Vila Ferran, que serà la vicepresidenta econòmica, Ramon Artigas i Àngel Gustà), s’enfoca, com les altres candidatures, a renegociar el deute i a frenar un altre dèficit per segon any consecutiu. La seva pretensió és que sigui menor al de l’última campanya (97 milions), tot i que el pressupost que va deixar fet Bartomeu no es complirà. Com que no hi haurà els ingressos previstos, s’haurà de rebaixar encara més la massa salarial «negociant amb els jugadors, no imposant rebaixes unilaterals». Segons les previsions de la candidatura, serà l’última campanya amb pèrdues. «La 21-22 tindrà dèficit zero, ha de ser innegociable», es proposa.