EL PARTIT DAVANT L’ELX

Koeman demana als veterans «que marquin el camí»

  • El tècnic exculpa Lenglet de l’empat i reparteix responsabilitats amb els davanters per no sentenciar el marcador

  • L’entrenador va parlar amb el central per animar-lo després de comprovar que va es prendre l’error «com una cosa personal»

  • La solució a les fallades defensives i encertar les ocasions i gestionar amb experiència els últims minuts

Koeman demana als veterans «que marquin el camí»
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Elx pot fer reviure aquest dimecres l’amarga i fresca experiència de diumenge davant el Cadis, quan el Barça es va suïcidar cedint un empat dos minuts abans del final malgrat que havia disposat de nombroses ocasions per tenir assegurada la victòria. Tornarà a enfrontar-se a un rival que es tanca al darrere, necessitat com està de punts per fugir del descens. L’ànim barcelonista està per terra i Ronald Koeman demana als seus futbolistes que no decaiguin, ja que l’equip encara és viu en totes les competicions.

I aquest esforç haurà de ser més gran en alguns casos. Koeman no creu que a l’equip li falti lideratge, però sí que creu que els més veterans hauran de col·locar-se al capdavant per estirar el grup. Amb els veterans (va citar Piqué, Busquets, Alba, Sergi Roberto i Messi) entén que «hi ha prou personalitat» al vestidor, però també els exigeix «que marquin el camí» als altres, als joves en particular. Estan emplaçats a fer-ho, segons Koeman, per la seva qualitat futbolística, per l’experiència i per l’ascendent que tenen en virtut dels títols guanyats. «Hi han de posar l’energia que ens falta», va dir. No només això: «I la concentració» per guanyar partits com el de dissabte.

Un dèficit genèric, global, va destacar Koeman, que no va voler carregar contra ningú amb nom i cognoms. Tot i que, és clar, Clément Lenglet ha sigut la diana de totes les crítiques. El tècnic va parlar amb el defensa al veure que es va prendre el seu error de dissabte «com una cosa molt personal», però va voler restar rellevància al penal comès ampliant la responsabilitat a altres jugadors. Als davanters. Als que van fallar «les oportunitats que vam tenir per sentenciar el partit». El segon gol hauria posat fora de perill la victòria i hauria minimitzat els danys d’un accident com el protagonitzat per Lenglet.

«La meva feina és analitzar, parlar i assenyalar quins errors vam cometre. Amb els jugadors soc directe en les reunions que tinc, i la comunicació és bona, però no m’agrada criticar individualment davant la premsa, no és bo fer-ho fora», va explicar el tècnic holandès, la solució del qual per evitar els errors defensius és que els davanters encertin les seves ocasions i entre tots, sobretot els veterans, sàpiguen gestionar «sense por» el tram final del partit amb el marcador incert.

Dues setmanes decisives

Notícies relacionades

Koeman va parlar amb Lenglet i amb tots els jugadors, i els va emplaçar a continuar lluitant, recordant-los que continuen vius en les tres competicions, que té una exigència per ser on són. «Som el Barça i hem d’estar orgullosos de jugar aquí», va emfatitzar. En dues setmanes està en joc la temporada, amb els dos partits de tornada de la Copa del Rei (0-2 davant el Sevilla) i la Champions (1-4 davant el PSG) i la possibilitat de retallar diferències amb l’Atlètic amb els tres punts de l’Elx, pertanyents a la primera jornada.

«Cal recuperar l’energia que teníem en els últims partits», insistia Koeman, amb l’esperança que a ell el secundin els veterans «per treure les castanyes del foc». I recuperar l’ànim, va repetir. El seu ja està bé després de sentir-se «fatal» diumenge després de l’empat.