‘FINAL’ A GRANADA

Koeman: 70 dies amb Bartomeu, 100 sense president

  • «¿Portaveu? No m’importa ser-ho, però jo soc entrenador i no pot ser que un club com el Barça no tingui president»

  • «Veurem qui surt. Cal planificar el futur d’aquest gran club»

  • El tècnic demana un lideratge fort per continuar amb la reconstrucció de la plantilla

  • L’equip necessita superar la ronda dels quarts de final al Nuevo Los Cármenes per acostar-se al títol que té més assequible

Koeman: 70 dies amb Bartomeu, 100 sense president
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Perdut el primer títol de la temporada, la Supercopa d’Espanya, el Barça s’aboca avui a una altra final, camuflada, això sí, sota l’epígraf dels quarts de la Copa del Rei davant el Granada. El torneig «més curt», com recorda Koeman des de fa una setmana, «per guanyar alguna cosa». Els blaugrana necessiten derrotar l’equip andalús aquesta nit per continuar avançant en aquesta ruta per celebrar alguna cosa.

Ruta molt més senzilla que la Lliga (l’Atlètic té 10 punts més i un partit menys) i que la imminent Champions, en què el París SG de Neymar i Mbappé és una temible amenaça (arriba el dia 16 al Camp Nou) per a un Barça decadent. Tan decadent que no té encara president, una cosa que resulta essencial per al dia a dia –no han arribat fitxatges d’hivern com demanava l’entrenador, ni rastre d’Eric Garcia ni de Depay– i és fonamental per al futur.

Koeman val per a tot. Primer, per entrenar. La seva principal funció. Per a això el va fitxar Bartomeu, desesperat com estava després del fracàs en l’acomiadament de Valverde, a mitja temporada, i la desastrosa elecció de Setién, que va acabar en el tràgic 2-8 de Lisboa.

Exerceix, també, de portaveu en un club que no té discurs ni relat, malmès com està de tal manera que en tot just 48 hores es van filtrar dos documents: l’informe de la secretaria tècnica per avalar el frustrat fitxatge d’Eric Garcia i el contracte de Messi, exposat a ulls del món.

Situació de debilitat

Situació de debilitatKoeman sabia on anava. El que no intuïa, potser, és la tremenda situació de debilitat que escanya el Barça. Ha estat més temps sense president (avui fa 100 dies) que amb Bartomeu (amb prou feines van coincidir 70 dies).

«¿Portaveu? No m’importa ser-ho, però necessitem un president. Un club com el Barcelona no pot ser que no tingui president. Veurem qui serà, sobretot per planificar el futur d’aquest gran club», va remarcar el tècnic.

Amb Dest i Busquets 

Amb Dest i BusquetsL’excel·lent coneixement que té del club li ha permès anar esquivant tota mena de dificultats. Fins i tot de les procedents de l’entorn, paraula amb què ho va qualificar al seu dia Txiki Begiristain, secretari tècnic amb Laporta (2003-10). «Sempre hi ha gent de fora que té amics a dins, però jo, com a entrenador, defensaré els meus jugadors i el club de filtracions com les de Messi. Com ja vaig dir l’altre dia, està feta amb mala intenció», va afirmar encara amb to irat.

Per això li va agradar la reacció del Barça davant l’Athletic. «És una cosa absurda que estigueu tres o quatre dies amb el tema de Messi. L’equip i el Leo han respost de la manera que més m’agrada», va comentar Koeman, assumint que aquests atacs externs han pogut influir per enfortir la cohesió del grup. «Les coses que venen de fora sempre poden fer que un vestidor sigui més fort en un moment delicat».

Notícies relacionades

El Granada emergeix aquesta nit com un nou obstacle per a un equip que es va redreçar en la Lliga, amb cinc victòries consecutives, però necessita títols per donar temps a Koeman. I, per descomptat, al club. I al president que arribi (sigui Laporta, Font o Freixa) el 7 de març.

El tècnic recupera Dest, un cop ha superat les seves molèsties musculars; rescata Busquets després de la seva sanció en la lliga; descarta Junior Firpo, i s’encomana, de nou, a Messi, a l’enfadat Messi, per escurçar etapes cap a la Copa. No té nom de final. Però ho és.