ACTUALITAT BLAUGRANA

Les eleccions del Barça es mantenen per al 7 de març

  • Els tres candidats a la presidència acorden juntament amb la gestora no variar més la data electoral

  • Koeman assisteix breument a la reunió per demanar la conveniència de reforçar la defensa amb Eric García, tot i que s’ha decidit que no vindrà al mercat d’hivern

Les eleccions del Barça es mantenen per al 7 de març
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, els tres candidats a la presidència del FC Barcelona, s’han reunit aquesta tarda a les oficines del Camp Nou per dilucidar si resulta factible avançar una setmana la cita electoral, establerta per al 7 de març en l’última reunió entre tots ells i Carles Tusquets, el president de la comissió gestora. Finalment, després d’una trobada que va durar una hora i mitja, es va decidir no canviar la data.

Després que la Generalitat habilités el vot per correu per a les entitats esportives privades, els aspirants al tron blaugrana van tornar a ser citats per Tusquets, que va estudiar la idea de traslladar els comicis al 28 de febrer. Algun candidat, com Laporta, havia mostrat la seva contrarietat que es canviés la data electoral del 24 de gener. No obstant, al final, ni l’una ni l’altra. Es manté el 7 de març com el dia en què els socis decidiran el nou president del Barça.

Els candidats han explicat després de la reunió que la logística del vot per correu aconsella no avançar més del compte les eleccions. El club ha demanat als candidats un parell de dies per conversar amb Correus i aplanar aquesta logística.

Sobre Eric García

En la reunió es va parlar també de la necessitat de reforçar immediatament la defensa blaugrana en aquest context actual de precarietat econòmica. Ningú més interessat que això passi que l’entrenador barcelonista, Ronald Koeman, qui es va presentar a les oficines juntament amb el seu ajudant Henrik Larsson per defensar la causa de l’arribada en aquesta finestra d’hivern d’Eric García.

El tècnic holandès ja havia deixat clar en la roda de premsa matinal abans del partit de Copa la conveniència de potenciar la línia del darrere, però que s’adaptava a les circumstàncies. En el cara a cara amb els candidats, Koeman va insistir en el seu missatge sobre les necessitats esportives, però sense pressionar. Va fer de nou d’home de club.

Arribada gratis

Freixa, el primer dels aspirants a comparèixer, va dir que la negociació per a l’adquisició de García s’activarà ja, tot i que la seva arribada serà a final de temporada, sense cap desemborsament. «La junta gestora vol tancar l’acord amb el jugador ara perquè no se’n vagi a cap altre club», ha explicat Font.

Notícies relacionades

Al matí Font va tornar a demanar un esforç a la gestora per portar el defensa català del Manchester City, el cost del fitxatge i del salari del qual, va dir, hauria de ser assumible. García conclou el seu contracte a finals de temporada, per la qual cosa podria venir llavors gratis, però les urgències a l’equip blaugrana són màximes.

El seu preu podria oscil·lar sobre els 5 milions d’euros. Laporta i Freixa s’oposaven a avalar cap despesa a la gestora.