La cursa electoral del Barça

Resultats de les eleccions del Barça 2015: així va guanyar Bartomeu Laporta

  • Bartomeu va treure més de 10.000 vots d’avantatge a Laporta en els últims comicis per a la presidència del Barça

  • Les eleccions van premiar els resultats d’una temporada en què el Barça va aconseguir el triplet

Resultats de les eleccions del Barça 2015: així va guanyar Bartomeu Laporta

JORDI COTRINA

Es llegeix en minuts

En les últimes eleccions del FC Barcelona, les de l’any 2015, Josep Maria Bartomeu va ser elegit com el 40è president de l’entitat blaugrana. El que va dimitir el mes d’octubre passat va arrasar a les urnes, amb el 54,63% dels vots (25.823) contra el 33,03% (15.615) de Joan Laporta.

La participació en aquesta edició va resultar notable, amb un 43,12% dels socis (47.270 vots), tot i que inferior a la dels dos comicis anteriors.

Els altres dos candidats que es van quedar enrere en la cursa electoral van ser Agustí Benedito, que va aconseguir únicament 3.386 vots (7,16%), mentre que Toni Freixa va rebre 1.750 vots (3,7%).

Bartomeu, que havia sigut vicepresident des del 2010 i president a partir del 2014 per la dimissió de Sandro Rosell, va resultar d’aquesta manera el tercer president amb més vots absoluts en unes eleccions del Barça. Només en van obtenir un número més alt Rosell (35.021) el 2010 i Laporta (27.138) el 2003.

Per afavorir la participació dels 109.637 socis convocats, el club va mobilitzar 2.000 persones organitzant el transport amb autocars al Camp Nou. Va programar activitats amb atraccions, visites a l’interior del camp, especialment dedicades als infants, i va oferir la possibilitat de fotografiar-se amb els trofeus. Així mateix, el menjar era gratuït.

Et pot interesar

Anoeta com a punt d’inflexió

Rondava la vigília de Reis de l’any 2015 quan el Barça visitava la Reial Societat. Luis Enrique, al càrrec de la banqueta, hi va deixar també Messi, Neymar, Piqué i Alves. La jugada no li hauria pogut sortir pitjor. O millor, en realitat. El Barça perdia la possibilitat de posar-se líder arran d’una punxada del Madrid a València després d’una ratxa de 22 victòries consecutives. Bartomeu llavors va moure fitxa; va destituir Zubizarreta del càrrec com a director esportiu i va posar en entredit la posició de Luis Enrique com a entrenador. A més, va anunciar la convocatòria d’eleccions per a l’estiu. A partir d’aquell moment, costa avall i sense frens. El president va entonar amb la plantilla, i per plantilla es pot destacar la figura de Messi, i aquests van respondre. El Barça acabaria la temporada amb el segon triplet de la història i les eleccions del mes de juny premiarien aquests resultats amb la continuïtat de Bartomeu.