ELECCIONS A LA PRESIDÈNCIA

¿Quan són les eleccions del Barça 2021? Data i calendari electoral

  • La situació sanitària podria provocar un ajornament si es manté el confinament municipal

  • Divendres es prendrà una decisió

  • Laporta, Freixa, Rousaud i Font, els candidats

1
Es llegeix en minuts

Si l’evolució de la pandèmia ho permet, el diumenge 24 de gener és la data triada per a les eleccions a la presidència del FC Barcelona. Unes eleccions plantejades inicialment amb format de multiseu: Barcelona (Camp Nou), Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, Madrid, València, Sevilla, Palma i Andorra la Vella serien els punts on els socis podrien acostar-se a exercir el seu dret de vot per evitar una aglomeració massiva al Camp Nou i els desplaçaments entre províncies –ara prohibits ara–.

La qüestió és que a aquestes hores encara està en l’aire que la setmana que ve es puguin celebrar els comicis del club blaugrana. La Generalitat va planejar fa una setmana i mitja el confinament municipal a tot Catalunya i, tot i que hauria d’acabar el diumenge 17, la decisió es podria prolongar a causa de les preocupants xifres en l’evolució de la pandèmia. Això deixaria la Junta Gestora amb l’obligació d’ajornar la data de la votació.

La decisió definitiva i oficial es coneixerà aquest divendres. Representants del Barça (Carles Tusquets, el CEO, Òscar Grau, la Junta Electoral i executius del club), el Procicat i la Secretària general de l’Esport es reuniran per arribar a un acord sobre si hi haurà ajornament o si es mantindrà diumenge 24 com a data de les eleccions.

Notícies relacionades

La Confederació Mundial de Penyes va suggerir a principis de setmana que un ajornament fomentaria la participació i que el club «havia de promoure una participació alta», cosa que amb les restriccions de mobilitat actuals és una tasca (legalment) poc probable. D’altra banda, Joan Laporta, a la seva sortida de l’entrega de les firmes, es va mostrar en desacord amb qualsevol ajornament.

Calendari electoral

  • 12-14 de gener: recompte de les paperetes i proclamació oficial dels candidats que reuneixin almenys 2.257 firmes per a la seva participació en les eleccions.

  • 15-22 de gener: campanya electoral.

  • 23 de gener: jornada de reflexió.

  • 24 de gener: votacions*

*Si la pandèmia ho permet