CAMÍ DE SAN MAMÉS

Koeman: «He presentat un pla de baixes i fitxatges al club»

  • El tècnic diu que el club ha de decidir «si s’activa o si no seguirem amb el que tenim»

  • «Encara bo que tots els jugadors han donat negatiu i hem pogut preparar el partit contra l’Athletic»

  • «¿Griezmann? M’agrada el noi. Parlo bastantes vegades amb ell, és molt obert»

  • Umtiti rep l’alta mèdica i viatja a Bilbao

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Han sigut hores agitades per al Barça. I també per a Ronald Koeman perquè dos membres del seu cos tècnic (el club ha esquivat donar els seus noms) van donar positiu per coronavirus. Aquesta notícia va obligar a modificar tota la rutina de treball de l’equip, que juga aquest dimecres a Bilbao el partit ajornat de la segona jornada davant l’Athletic de Marcelino García Toral, el tècnic que va substituir l’acomiadat Gaizka Garitano. «Encara bo que tots han donat negatiu i hem pogut preparar el partit», ha assegurat Koeman, que no va témer, en cap moment, perquè se celebrés.

El tècnic viu pendent del present, però també té «un pla» per al futur immediat d’un club que viu instal·lat en la provisionalitat. «Qualsevol entrenador al gener vol reforçar la seva plantilla. He presentat un pla de fitxatges i de baixes al club», ha reconegut Koeman. «Si és possible s’activarà, però si no continuarem amb els jugadors que tenim», ha recalcat, pendent, com està, del desenllaç de les eleccions, fixades per al pròxim 24 de gener. De moment, Aleñá ja està ultimant la seva cessió al Getafe.

Pendent de la pandèmia

Si la pandèmia ho permet, és clar. «Jo no puc opinar en el tema de salut. Però si és per la pandèmia pot ser una raó per canviar la data de les eleccions. Però en el tema esportiu i del club el millor és fer-les al més aviat possible. És un moment molt important per al futur del club, però la salut és sempre el més important. S’ha de fer el màxim per aturar aquesta pandèmia».

L’entrenament matinal es va ajornar, a l’espera del resultat de les proves PCR a què va ser sotmesa tota la plantilla blaugrana. Va sortir negatiu. No hi ha cap jugador contagiat, i el Barça va treballar a la tarda en la preparació d’un duel essencial a la Lliga per no quedar-se encara més despenjat de l’Atlètic (el té 10 punts per davant i amb un partit menys els blanc-i-vermells) i del Madrid, que compta amb una renda de vuit punts, però amb una partit més que els blaugrana.

Hores d’incertesa

Després d’aquelles hores de tensa espera, on es posava en dubte que es jugués el xoc contra l’Athletic perquè el Barça va informar dels positius la mitjanit de dilluns a dimarts, Koeman va tornar al camp d’entrenament amb la seva plantilla. Després, va facilitar la llista de 21 jugadors amb la novetat d’Umtiti, que viatja a Bilbao després de rebre l’alta mèdica. Konrad, el jove extrem del filial, també serà a l’estadi basc.

El Barça no pot fallar més a la Lliga. I aquest és el missatge que no para de traslladar Koeman als seus jugadors, instant-los a recuperar l’eficàcia que han perdut. «No tenim l’eficàcia que ha de tenir un equip com és el Barcelona i amb aquests jugadors», ha dit elevant una mica el seu to de veu.

Koeman va arribar l’agost al Camp Nou i encara no s’ha pogut veure el que ell pretenia. «A poc a poc veurem el que volem. Tenim gent important lesionada i, a més, és una plantilla on jo no he pogut canviar gaires coses», ha precisat el tècnic. Per això, el seu interès a poder intervenir en el mercat hivernal, tot i que assumeix que el Barça no té diners per reforçar l’equip. «La clau per a qualsevol entrenador és tenir més temps i poder posar les teves idees. En aquest sentit, encara és molt curt», ha admès.

Notícies relacionades

Ja s’ha cansat, per exemple, de parlar de Luis Suárez. «No m’agrada contestar cada vegada sobre Suárez perquè ja no és jugador nostre. El respecto molt, però nosaltres tenim els nostres davanters i hem de millorar amb els que tenim», ha remarcat. I sobre la suplència de Griezmann a Osca va voler deixar clara que es tractava d’una elecció tàctica. Purament tàctica.

«Antoine sap el seu lloc. M’agrada el noi. És un noi obert i li agrada comunicar, parlar sobre el seu joc. I com vaig dir l’altre dia, si juguem amb tres centrecampistes com a Osca, cal buscar la millor fórmula dels tres davanters. I està Leo, està Ousmane que està millor i té profunditat, una cosa que a mi m’agrada. I he de triar. I si jugues tants partits no es pot jugar sempre amb els mateixos».