SENSE OPCIÓ DE COMPRA

Aleñá ultima la seva cessió al Getafe

  • Dos hiverns, dues cessions: Betis (2020) i Getafe (2021)

  • Koeman no ha comptat amb el centrecampista de la pedrera en la primera fase de la temporada

  • El jugador, amb permís del club, ja no es va entrenar amb l’equip en la sessió prèvia al duel amb l’Athletic

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A l’hivern del 2020, Carles Aleñá va ser cedit al Betis. A l’hivern del 2021, Carles Aleñá ha sigut cedit al Getafe. No ha trobat el seu lloc el jove centrecampista, que compleix 23 anys aquest 5 de gener, al Camp Nou. No va aconseguir convèncer Ernesto Valverde. Ni tampoc ha pogut ara seduir Ronald Koeman.

«Fins que no sigui definitiu no puc dir res», ha esgrimit el tècnic blaugrana després de donar permís al jugador per absentar-se de la sessió vespertina. «Sempre hi ha jugadors que poden decidir quedar-se o no. Ell és un futbolista de futur, que ha de jugar i ha decidit buscar una sortida,» ha apuntat Koeman.

Aleñá necessita jugar i José Bordalás, que viu la seva pitjor època al Getafe, li pot garantir els minuts que no ha tingut al Barça. Es tracta d’un préstec fins a final de temporada, sense alguna opció de compra, segellament per Carlos Tusquets, el president de la Comissió Gestora del club blaugrana. L’equip madrileny assumirà ara la fitxa d’Aleñá.

Ilaix Moriba treu el cap

El Barça alleugereix així la plantilla, mentre Koeman creua els dits perquè Tusquets o el nou president, si és que les eleccions se celebren el 24 de gener com estaven fixades, pendents de l’evolució de la pandèmia, li porta el davanter centre (Depay és el seu favorit) i el central (Eric García) que necessita per reforçar el seu equip.

La intenció de Koeman és que aquest buit que deixa Aleñá, pugui ser cobert amb Ilaix Moriba, a qui ja ha fet entrenar amb el primer equip, tot i que continuarà tenint fitxa del filial.

Al Getafe, Aleñá tornarà a reunir-se amb Marc Cucurella, amb qui havia coincidit en les categories inferiors del club blaugrana. Al lateral li va sortir bé la seva aposta d’abandonar el Barça per convertir-se en un jugador valuós a la Lliga. El centrecampista intenta ara seguir el camí traçat pel seu amic.

Només 48 minuts va jugar a la Lliga

En aquests primers cinc mesos de la temporada, la presència d’Aleñá havia sigut testimonial. Koeman només l’havia utilitzat durant 48 minuts a la Lliga: 23 contra l’Osasuna i 25 més en el duel contra la Reial Societat. Va jugar, curiosament, molt més a la Champions on va acumular 170 minuts, completant, per exemple, els 90 contra el Dinamo de Kíev.

Notícies relacionades

Però era, i és, massa poc per a Aleñá, que busca explorar la via d’una altra cessió, intentant que sigui molt més productiva que la va viure la temporada passada al Betis.

A Sevilla tot va començar bé per al blaugrana, que va ser titular en cinc dels sis primers partits després del mercat hivernal. Però, a poc a poc, va anar tenint menys pes al club verd-i-blanc. Acabada la cessió, va retornar al Camp Nou, convençut que l’arribada de Koeman li obriria, i ja per sempre, les portes del primer equip. Però no va ser així. I ara està buscant impulsar la seva carrera al Getafe.