Rousaud: «El salari de Messi no és assumible»

L’exvicepresident amb Bartomeu advoca per la formació d’una candidatura única amb els altres aspirants a la presidència del Barça

jdomenech55993418 grafcat5142  barcelona  26 11 2020   el empresario emili rou201126131022

jdomenech55993418 grafcat5142 barcelona 26 11 2020 el empresario emili rou201126131022 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Emili Rousaud insisteix que el Barça tardarà dos anys a poder aspirar a la Lliga i a ser un dels favorits per conquerir la Champions. Així de malament veu l’equip. I de com de malament està el club, i en té coneixement, perquè era vicepresident de Josep Maria Bartomeu fins al mes d’abril. Ho va resumir en una frase: «Estem en la situació més complicada de la història», va dir.

És de tanta gravetat el moment que no pot comparar-se amb cap crisi precedent. No només d’una institució esportiva, sinó de la societat mundial. El club no pot pagar les nòmines i ha demanat una demora a esportistes i treballadors per diluir-les en el temps. «El salari de Messi no és assumible», va acceptar, per tant, el capità s’hauria de rebaixar el sou per renovar. Si no es pot pagar Messi, molt menys pot pagar-se l’Espai Barça, que, per tant, queda aparcat. A més, perquè el pressupost d’execució ha pujat de 600 (quan es va aprovar) a 800 milions.

Cant a la proximitat

Rousaud va presentar la seva seu electoral i va fer bandera de la modèstia del local per la impossibilitat que pugui visitar-lo molta gent, i de la proximitat del Camp Nou. El precandidat va apostar per la via de l’unionisme, en clau blaugrana. Va emplaçar, a través de Josep Maria Minguella, que els altres candidats abandonin els egos i s’ajuntin en una llista comuna. «No hi ha diferències insalvables en els programes electorals, però el primer que pregunten és qui lideraria la candidatura», va lamentar.

La seva intervenció va iterar els grans conceptes que havia exposat unes setmanes enrere en la primera presentació sobre la necessitat de reconstruir l’equip, per reconstruir el club amb el fitxatge de dos jugadors franquícia (un és Neymar) i diversos futbolistes joves l’arquetip dels quals es resumeix en «més Pedris».

Currículum del director esportiu

Però abans arribarà al Barça «un dels millors directors esportius del món», que encara està treballant en un altre club i que ja ha elaborat un informe de possibles reforços de «joves talentosos que no han fet eclosió». L’acord es formalitzarà si guanya la seva candidatura. Rousaud es va comprometre a ensenyar el seu currículum de fitxatges per demostrar que «s’equivoca poc».

Notícies relacionades

L’empresari considera «surrealista» que els precandidats barcelonistes no facin un cant a la unió per confluir en una sola llista i els va avisar que, arribi qui arribi al club, haurà de gestionar des de la precarietat. «Em preocupa que alguns pensin que estar al Barça implica viatjar, que et rebin a tot arreu, anar a hotels...», va recitar, com si, en efecte, algú ho pensés. «Han desaparegut 300 milions d’ingressos per la pandèmia», va recalcar. Amb tot, el seu projecte «no és aplicar les tisores, sinó regenerar els ingressos».

L’austeritat arribarà a Leo Messi. «El seu salari no és assumible», va sentenciar. «I l’hi diria a ell. Si va voler marxar a l’agost no era per guanyar més diners, si ja és el futbolista més ben pagat del món. El que vol és un projecte esportiu motivador i li proposaria un contracte de per vida».