L'equip blaugrana estableix un nou rècord d'imbatibilitat (3-0)

zentauroepp55840107 201111201511

zentauroepp55840107 201111201511 / David Ramirez

2

Tot i que aquest any s’ha emportat gairebé tots els focus la irrupció del Reial Madrid a la Lliga femenina, el veritable clàssic continua sent el Barça-Atlètic,el duel que mesura els clubs que s’han alternat al cim del futbol espanyol en els últims anys. Ja queden pocs dubtes sobre quin equip és el millor. ElBarçava tornar a exhibir el seu poder (3-0) iva arrabassar el lideratal seu rival malgrat tenir dos partits menys.

Les vigents campiones de Lliga, que també van eliminarl’Atlètic a quarts de l’última Champions,no volen fer la més mínima concessió a cap aspirant. Amb el clar triomf a l’estadi Johan Cruyff,les noies deLluís Cortésvan completar un magníficple de cinc victòriesque les col·loca a dalt de tot amb 15 punts, un més que les matalasseres, que ja han disputat set partits. Aquest dimecres van patir la seva primera derrota.

Penal aturat

Amb 24 gols a favor i ni un de sol en contra poc se li pot atribuir a un Barça voraç que va superar també el seu propi rècord d’imbatibilitat fixat en 891 minuts en la temporada 2014-15. Necessitava tancar amb clau fins al minut 54 i ho va aconseguir tot el xoc. Ja sumen10 partits(els cinc últims de la passada Lliga i els cinc primers d’aquesta) sense encaixar un gol.

El guió, no obstant, va poder canviar amb una acció decisiva. Unesmans absurdes de Marta Torrejón(m. 7) van significar unpenalper a l’Atlètic. L’exblaugrana Duggan va assumir la responsabilitat però va topar amb Cata Coll, la substituta de Sandra Paños, lesionada i confinada per ser contacte estret d’un positiu per Covid. La seva suplent va ser Meritxell Font, juvenil de 15 anys i germana deGemma Font,també confinada.

Patri, Jennifer Hermoso i Martens

Aquest error en el penal va suposar uncop per a les blanc-i-vermelles,que es van veure aviat superats pel domini local. Alexia Putellasva acariciar l’1-0, però va fallar en el seu intent de vaselina (m. 16). El duel es va desnivellar a la mitja hora gràcies a una bona acció dePatri Guijarro,que va definir després de regatejar la portera. Tres minuts després, es van intercanviar els papers i les mans de Tounkara van ser castigades amb una pena màxima que no va desaprofitar Jennifer Hermoso.

Va tenirocasionsel Barça per ampliar el seu avantatge, tant en el tram final del primer temps, ambGraham i Marionade protagonistes, com en la segona meitat, ambOshoalad’ariet. La victòria la va completarLieke Martens,suplent de luxe en un Barça que no va repetir lagolejada històricadel curs passat (6-1), però sí que va exhibir la seva fortalesa.

FC BARCELONA, 3; ATLÈTIC, 0

FC Barcelona: Cata Coll; Marta Torrejón (Crnogorevic, m. 86), Pereira, Mapi León, Leila Ouahabi; Aitana Bonmatí (Martens, m. 62), Patri (Hamraoui, m. 78), Alexia; Graham, Jennifer Hermoso (Oshoala, m. 62) i Mariona (Losada, m. 86).

Atlètic de Madrid: Peyraud-Magnin; Aleixandri, Tounkara, Van Dongen, Strom; Amanda Sampedro (Laurent, m. 70), Meseguer, Moore (Leicy Santos, m. 46), Duggan (Knaak, m. 46); Deyna (Elena, m. 85), Ludmila.

Gols: 1-0 (m. 30), Patri; 2-0 (m. 34), Jennifer Hermoso, de penal; 3-0 (m. 84), Martens.