LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Ansu Fati, quatre mesos de baixa

El jove davanter es perdrà com a mínim 25 partits i podria estar recuperat per a la tornada dels vuitens de la Champions

marcosl55791683 barcelona  07 11 2020    deportes       ansu fati se queja d201107205927

marcosl55791683 barcelona 07 11 2020 deportes ansu fati se queja d201107205927 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les carreres de Leo Messi i Ansu Fati segueixen els seus camins paral·lels. Tot i que en aquesta ocasió no en el costat positiu. Igual que li va passar a l’argentí, que després d’enlluernar el seu primer any va topar als 18 anys amb el fantasma de les lesions, el seu company de davantera ha vist com aquest espectre es creuava també en el seu camí en la seva segona temporada. El jove prodigi, juntament amb Pedri els dos únics llamps d’esperança en aquest fosc 2020 blaugrana, estarà quatre mesos sense trepitjar el Camp Nou després de ser intervingut aquest dilluns del genoll esquerre. Es perdrà un mínim de 25 partits i podria estar recuperat per a la tornada dels vuitens de la Champions.

El doctor Ramon Cugat el va operar a la Clínica Quirón per intentar reparar una ruptura al menisc intern del genoll esquerre.  Si hagués sigut una ruptura parcial hauria estat un mes o un mes i mig de baixa, però, al ser total, seran quatre mesos. Cugat, que porta 55 anys a la Mutualitat Catalana de Futbolistes i a l’agost va intervenir Ter Stegen, va suturar aquest dilluns el menisc d’Ansu, el procés més recomanable tenint en compte l’edat del jugador, tot i que allargui el període de recuperació. 

La perla de la Masia, que es va plantar al primer equip sense passar pel filial, ja sap de què va l’assumpte. Fa cinc anys, quan el geni precoç en tenia només 13, va estar 10 mesos sense jugar després que en un derbi contra l’Espanyol patís una ruptura de la tíbia i el peroné drets. Ara, si tot va bé, estarà menys de la meitat de temps allunyat del seu hàbitat natural.

En la seva segona temporada, Messi es va perdre 17 partits, inclosa la final de París, després de lesionar-se el biceps femoral el febrer del 2006. I a finals d’aquell mateix any es va trencar el cinquè metatarsià del seu peu esquerre, que li va impedir disputar-ne 18 més. Si compleix els terminis, Ansu es perdria 19 partits de Lliga i els tres de la lligueta de Champions (i la més que presumible anada de vuitens, ja que el Barça té gairebé a la butxaca la seva classificació). A això cal afegir com a mínim dos partits de Copa i Supercopa d’Espanya (que es jugarà a l’Aràbia Saudita del 13 al 16 de gener i permet als blaugrana saltar-se les dues primeres rondes coperes). El seu retorn es podria produir per a la tornada dels vuitens de la Champions, que es disputarà del 9 al 17 de març. L’anada de la següent eliminatòria europea se celebrarà el 6 i 7 d’abril.

Fins ara Ansu havia sigut el jugador blaugrana més desequilibrant: en els 10 primers partits havia aconseguit cinc gols, dues assistències i tres penals provocats. Ronald Koeman haurà de buscar-li ara substitut. Amb Messi com a fix (tot i descansar la primera part davant el Betis) i Pedri consolidat en l’onze, els tres membres del club dels 420 milions (Griezmann, Coutinho i Dembélé) s’haurien de disputar les dues places restants en la davantera barcelonista. Sense oblidar tampoc Trincao, el del planter Konrad de la Fuente o fins i tot Memphis Depay.

Depay no assegura que acabi l’any a Lió

Notícies relacionades

«No faré promeses que no estic segur que pugui complir», va comentar el davanter holandès quan li van preguntar sobre si acabarà la temporada a Lió. El seu nom estarà de nou al gener sobre la taula de la gestora, tot i que Carles Tusquets ja va deixar clar que perquè hi hagi fitxatges hi haurà d’haver abans una venda.

Tot en un context en el qual la junta temporal blaugrana segueix volent rebaixar en 191 milions d’euros la massa salarial. Aquest dimarts es reuneix de nou la taula de negociació, que va prorrogar fins dimecres el termini per arribar a un acord.