LA NOVA ESTRELLA DEL BARÇA

Ansu Fati: «Messi sempre m'ajuda i em dona consells»

«Té un gran futur amb 17 anys, ens ha donat molta profunditat, estic molt content», diu Koeman

El davanter ha marcat set gols en els seus nou últims partits i amb només nou rematades a porta

messi-ansu-fati

messi-ansu-fati

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Hi ha alguna cosa de sorprenent en tot el que envolta Ansu Fati. I no és la seva edat. Té 17 anys. Ni tampoc el seu formidable rendiment: ha marcat set gols en els nou últims partits que ha disputat amb el Barça i la selecció espanyola en la qual va tenir un debut amb un descomunal impacte. Set gols en nou rematades a porteria. És gairebé infal·lible.

Més enllà que és un nen, acaba de firmar el seu primer contracte professional, el que sorprèn en el jove davanter blaugrana és la personalitat amb la qual flota al camp, dibuixa una autoritat futbolística sorprenent per a un juvenil. Juga com un adult, capaç de governar partits sense sentir-se intimidat ni tan sols per la figura de Messi. I s’instal·la a la casa que va deixar buida Neymar fa tres anys com si portés tota la vida al flanc esquerre de l’atac del Barça.

Koeman vol gestionar amb calma la brutal irrupció d’Ansu, tal com va fer Rijkaard amb Messi

En tot just 35 minuts, havia deixat davant el Vila-real una altra actuació portentosa. Va marcar dos gols i va provocar el penal. En una davantera on estaven Messi, Coutinho i Griezmann, amb els focus il·luminant Koeman en el seu debut a la Lliga, va arribar Ansu Fati i va començar a volar pel Camp Nou.

Acabada la seva obra mestra, amb el Vila-real preguntant-se què dimonis li havia passat en poc més de mitja hora, el jove davanter va rebre els elogis de Koeman. «Té un gran futur amb 17 anys», li va recordar el tècnic holandès, mentre xiuxiuejava amb ell quan el va substituir per Dembélé. «Avui sí, avui sí que ha tingut un gran rendiment i ens ha donat molta profunditat», ha assegurat el tècnic holandès, que va censurar amb tacte, això sí, el pobre rendiment que havia donat el davanter en el xoc contra l’Elx que tancava la pretemporada al Gamper.

Acaba contracte el 2022

«Messi sempre m’ajuda i em dona consells», ha admès Ansu Fati. «Per a mi era un somni de nen jugar amb ell», ha afegit després. No li falta raó. Quan Messi va debutar el 2003 amb la samarreta del Barça de Rijkaard a Porto, Ansu Fati amb prou feines tenia un any. Ara, està intercanviant passades i jugades amb l’ídol que tenia a la televisió.

A Leo li toca bressar Ansu com al seu dia ell va ser bressat per Ronaldinho 

«M’ajuda no només en els partits sinó també en els entrenaments», ha confessat Ansu Fati, a qui Messi ha de bressar. Potser, de la mateixa manera en què Leo va ser bressat per Ronaldinho quan sorprenia pel Camp Nou a inicis dels 2000. Ara, 20 anys més tard, un altre jove no deixa de captivar amb el seu futbol descarat, profund, verinós i precís.

És Ansu, a qui el Barça li ha donat ja dorsal de primer equip (va lluir el 22 davant el Vila-real) i clàusula de megaestrella (és de 400 milions d’euros). Però el club, que l’ha renovat ja quatre vegades en els 14 últims mesos ja es prepara per a un altre nou acord. Potser li toca a Bartomeu fer-ho abans d’anar-se’n. O sigui ja nova responsabilitat del nou president que surti de les urnes.

El club l’ha renovat quatre vegades en els 14 últims mesos. Ara s’ha de preparar ja per a la cinquena

Acaba contracte el 2022 i ha canviat d’agent. Va deixar Rodrigo Messi, germà de Leo, per posar-se en mans de Jorge Mendes, que ja va presentar una suculenta oferta per Ansu aquest mateix estiu, superior als 100 milions d’euros, procedent del Manchester United. Llavors, la seva clàusula era de 170 milions; ara és de 400. 

Va tan de pressa Ansu que crema etapes al camp i salta escales salarials als despatxos. «Hem d’estar tranquils amb Ansu. És tremend tot el que fa per a la seva edat», ha comentat Sergio Busquets, un dels capitans del Barça. «No vulguem córrer molt», ha afegit el centrecampista.

Raúl, Ronaldo, Mbappé...

El problema, beneït problema per a Koeman, és que Ansu no deixa de córrer, convertit en una de les sensacions del futbol mundial, obligat a buscar precedents de tan sorprenent irrupció: Raúl, amb el Madrid, Ronaldo Nazario, quan va aterrar en el Barça el 1997, o Mbappé, l’adolescent que va fer campió al Mònaco amb 18 anys. Però ningú ha batut els rècords golejadors de precocitat que porten la firma d’Ansu.

A Valverde li correspon la paternitat d’obrir-li la porta del Camp Nou a un nen amb àngel

Notícies relacionades

«No he vist res igual», va confessar Luis Enrique, sorprès com tots pel debut d’Ansu amb Espanya. «Té una cosa especial, és diferent», va remarcar el seleccionador asturià. A Valverde, criticat per tantes i tantes coses, li correspon per sempre la paternitat de l’aparició descomunal d’un nen que ha dinamitat totes les estructures del Barça. En temps de depressió, va aparèixer una joia de tal valor que va trencar tot els protocols. Ni s’ha posat la samarreta del Barça B.

Va passar del juvenil al Camp Nou sense trepitjar ni tan sols l’Estadi Johan Cruyff perquè el ‘Txingurri’ ja va veure abans el que ara disfruten Koeman, Luis Enrique, milions de culers i el futbol en general. Un talent sobrenatural, a qui el tècnic holandès intenta guiar amb calma, tal com va fer al seu dia Rijkaard amb Messi.