BÀSQUET

Mirotic renova amb el Barça fins al 2025

L'estrella blaugrana amplia tres temporades el contracte amb el club

lmendiola54993191 barcelona      18 09 2020    deportes    la estrella azulgra200918203617

lmendiola54993191 barcelona 18 09 2020 deportes la estrella azulgra200918203617 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nikola Mirotic renova amb el Barça fins al 2025. L’estrella blaugrana, que acabava el contracte el 2022, seguirà al Palau tres temporades més. L’ala pivot montenegrí, de 29 anys, va arribar al club l’estiu passat després de deixar l’NBA, tot i que de moment no ha pogut acabar amb la travessia barcelonista del desert: sis anys sense guanyar la Lliga i una dècada de fracassos a l’Eurolliga. El jugador franquícia del club està convençut que, amb l’arribada de Sarunas Jasikevicius i Nick Calathes, aquest curs s’acabarà aquesta dinàmica negativa i els títols tornaran al Palau.

«Estic feliç, molt agraït al club per aquesta oportunitat i content d’estendre el meu contracte. Sona molt bé, el 2025, molts anys vestint aquesta samarreta i tant de bo que sigui amb molts èxits. Seré un culer més fins al 2025 i amb ganes de tornar aquesta confiança», ha comentat Mirotic.  «Fa un any que hi soc i tinc la sensació que en fa més, i tinc ganes que passin coses bones, que la nostra gent pugui tornar al Palau, que disfrutin del nostre bàsquet i també de portar alegries al club. Estem aquí amb un objectiu i aquest és el de guanyar títols».

Notícies relacionades

La setmana passada, en una entrevista a EL PERIÓDICO, l’ala-pivot ja assenyalava el seu convenciment que aquest serà el seu any. De moment ha començat en plena forma, sent el màxim anotador i empenyent l’equip en les dues primeres trobades, amb 22 punts davant el Burgos i 24 a la pista de l’Unicaja, secundat en les dues ocasions per un altre ex-NBA arribat l’any passat, Álex Abrines.

Estalvi en el pressupost

A més del del seu referent, el Barça ha prolongat aquest estiu també els contractes de Pierre Oriola, Kyle Kuric i Brandon DaviesL’ala pivot català, que Jasikevicius està provant com a cinc mòbil, ha renovat fins al 2024, un any més que l’escorta nord-americà. El seu compatriota Davies, que acabava l’any que ve, seguirà fins al 2022. Totes aquestes renovacions contribueixen a alleugerir l’impacte econòmic, ja que el cost dels fitxatges es reparteix entre més anys, en el pressupost de la secció, que s’ha de reduir davant la pèrdua d’ingressos motivada pel coronavirus.