25 d’oct 2020

Anar al contingut

ATACS A BARTOMEU

Messi, a Suárez: «Luis, no et mereixies que et fessin fora d'aquesta manera»

«Però la veritat és que a hores d'ara ja no em sorprèn res», escriu el capità per dir adeu a l'uruguaià

L'astre retrata la solitud que viu al vestidor després de la marxa del seu millor amic a la plantilla

Marcos López

Messi, a Suárez: «Luis, no et mereixies que et fessin fora d'aquesta manera»

JORDI COTRINA

Va arribar al vestidor i no hi era. Leo Messi va arribar a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i no va trobar Luis Suárez, el seu amic de l’ànima, que estava volant camí de l’Atlètic de Madrid. Per això el seu missatge de comiat, a través d’Instagram, el seu canal habitual de comunicació, ple d’agraïment i carinyo cap a l’uruguaià. Ple de crítica i de retret, en tot moment, de crítica cap a la gestió de Josep Maria Bartomeu.

Leo no perdona al president que no el deixés sortir i l’obligués a quedar-se en contra de la seva voluntat

Tots se n’han anat, menys ell. Se’n va anar primer Rakitic al Sevilla. Després, Arturo Vidal, a l’Inter. I ara, Suárez, el seu soci d’atac, amic, veí, a l’Atlètic. Tots són fora del Barça, menys Messi, que ha hagut de quedar-se en contra de la seva voluntat.

Per això, mantindrà en cada missatge la seva actitud bel·ligerant cap al president. No li perdona que no el deixés marxar. No es poden ni veure. Fa mesos que ni parlen. I ara, amb l’inici de la temporada, arrencant el nou projecte de Koeman, mantindrà aquesta actitud d’enfrontament.

«No mereixies que et facin fora com ho van fer. Però la veritat és que a hores d’ara ja no em sorprèn res», ha escrit Messi. «Serà estrany veure’t amb una altra samarreta i molt més enfrontar-me a tu», ha reconegut l’astre argentí sobre el nou duel amb Suárez, ja amb la samarreta de l’Atlètic de Madrid.

Ja em venia fent la idea però avui entré al vestuari i em cayó la fitxa de veritat. Que difícil serà no continuar compartint el día a día amb vos, tant a les pistes com enfora. Els anem a extrañar muchísimo. Van ser molts años, molts mates, menjats, sopars... Moltes coses que mai s’oblidaran, tots els días junts. Serà estrany veure’t amb una altra samarreta i molt más enfrontar-te. Te merecías que t’acomiadin com cosa que sos: un dels jugadors más importants de la història del club, aconseguint coses importants tant en el grupal com individualment. I no que et facin fora com ho van fer. Però la veritat que a aquesta altura ja no em sorprèn gens. Et desitjo tot el millor en aquest nou desafío. Et vull molt, els vull molt. Fins aviat, amic.

Una publicació compartida de  Leo Messi (@leomessi) el 

«Et mereixies que t’acomiadessin com el que ets: un dels jugadors més importants de la història del club, que ha aconseguit coses importants tant en l’aspecte grupal com en l’individual. I no que et facin fora d’aquesta manera», ha indicat el capità blaugrana, obrint, de nou, un altre focus de tensió contra Bartomeu, amb qui va coincidir, precisament, en el comiat de l’uruguaià dijous passat.

L’orfandat del capità

Era la primera vegada, després del burofax en el qual va comunicar el seu desig, no atès, d’anar-se’n del Barça en què Messi i Bartomeu compartien un mateix escenari físic. Però res ha canviat. Més aviat, tot continua igual. El capità està igual d’enfrontat amb el president.

L’astre està enfadat perquè no el van deixar marxar, com sí que han fet amb Rakitic, Arturo Vidal i fins i tot amb Suárez

No hi ha marxa enrere. Ni tan sols la proximitat de l’inici de la Lliga –el Barça debuta diumenge al Camp Nou contra el Vila-real– ha mitigat l’enuig de l’astre argentí. Se sent sol i orfe. Desemparat. «Els trobarem molt a faltar», ha escrit Messi. Han sigut molts anys, molts mates, dinars, sopars... Moltes coses que mai s’oblidaran, tots els dies junts», ha explicat el capità del Barça.

«Ja m’estava fent a la idea, però avui he entrat al vestidor i me n’he adonat de veritat», ha confessat el capità blaugrana. Messi està més sol que mai i barallat, més que mai, amb la directiva de Bartomeu. És avui quan Messi ha assumit realment que està sol. I a Koeman, que debuta diumenge a la banqueta del Camp Nou, li toca ara gestionar aquesta infinita solitud que desprèn el capità.