ATACS A BARTOMEU

Messi, a Suárez: «Luis, no et mereixies que et fessin fora d'aquesta manera»

«Però la veritat és que a hores d'ara ja no em sorprèn res», escriu el capità per dir adeu a l'uruguaià

L'astre retrata la solitud que viu al vestidor després de la marxa del seu millor amic a la plantilla

marcosl51268387 barcelona   07 12 2019  deportes      messi felicitado por s200924115937

marcosl51268387 barcelona 07 12 2019 deportes messi felicitado por s200924115937 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Va arribar al vestidor i no hi era. Leo Messi va arribar a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i no va trobar Luis Suárez, el seu amic de l’ànima, que estava volant camí de l’Atlètic de Madrid. Per això el seu missatge de comiat, a través d’Instagram, el seu canal habitual de comunicació, ple d’agraïment i carinyo cap a l’uruguaià. Ple de crítica i de retret, en tot moment, de crítica cap a la gestió de Josep Maria Bartomeu.

Leo no perdona al president que no el deixés sortir i l’obligués a quedar-se en contra de la seva voluntat

Tots se n’han anat, menys ell. Se’n va anar primer Rakitic al Sevilla. Després, Arturo Vidal, a l’Inter. I ara, Suárez, el seu soci d’atac, amic, veí, a l’Atlètic. Tots són fora del Barça, menys Messi, que ha hagut de quedar-se en contra de la seva voluntat.

Per això, mantindrà en cada missatge la seva actitud bel·ligerant cap al president. No li perdona que no el deixés marxar. No es poden ni veure. Fa mesos que ni parlen. I ara, amb l’inici de la temporada, arrencant el nou projecte de Koeman, mantindrà aquesta actitud d’enfrontament.

«No mereixies que et facin fora com ho van fer. Però la veritat és que a hores d’ara ja no em sorprèn res», ha escrit Messi. «Serà estrany veure’t amb una altra samarreta i molt més enfrontar-me a tu», ha reconegut l’astre argentí sobre el nou duel amb Suárez, ja amb la samarreta de l’Atlètic de Madrid.

«Et mereixies que t’acomiadessin com el que ets: un dels jugadors més importants de la història del club, que ha aconseguit coses importants tant en l’aspecte grupal com en l’individual. I no que et facin fora d’aquesta manera», ha indicat el capità blaugrana, obrint, de nou, un altre focus de tensió contra Bartomeu, amb qui va coincidir, precisament, en el comiat de l’uruguaià dijous passat.

L’orfandat del capità

Era la primera vegada, després del burofax en el qual va comunicar el seu desig, no atès, d’anar-se’n del Barça en què Messi i Bartomeu compartien un mateix escenari físic. Però res ha canviat. Més aviat, tot continua igual. El capità està igual d’enfrontat amb el president.

L’astre està enfadat perquè no el van deixar marxar, com sí que han fet amb Rakitic, Arturo Vidal i fins i tot amb Suárez

No hi ha marxa enrere. Ni tan sols la proximitat de l’inici de la Lliga –el Barça debuta diumenge al Camp Nou contra el Vila-real– ha mitigat l’enuig de l’astre argentí. Se sent sol i orfe. Desemparat. «Els trobarem molt a faltar», ha escrit Messi. Han sigut molts anys, molts mates, dinars, sopars... Moltes coses que mai s’oblidaran, tots els dies junts», ha explicat el capità del Barça.

Notícies relacionades

«Ja m’estava fent a la idea, però avui he entrat al vestidor i me n’he adonat de veritat», ha confessat el capità blaugrana. Messi està més sol que mai i barallat, més que mai, amb la directiva de Bartomeu. És avui quan Messi ha assumit realment que està sol. I a Koeman, que debuta diumenge a la banqueta del Camp Nou, li toca ara gestionar aquesta infinita solitud que desprèn el capità.