SOTA SOSPITA

La policia investiga l'examen d'italià de Luis Suárez

El fiscal en cap de Perusa té proves que el davanter coneixia les preguntes per endavant

«Però no conjuga verbs, parla en infinitiu; l'examen perquè se certifiqui és una farsa»

marcosl54972850 perugia  italy   17 09 2020   barcelona s uruguayan forward 200922113806

marcosl54972850 perugia italy 17 09 2020 barcelona s uruguayan forward 200922113806 / CROCCHIONI

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou revés per a Luis Suárez. Després que Josep Maria Bartomeu hagi frenat la sortida el davanter uruguaià a l’Atlètic de Madrid, ara la policia investiga l’examen d’italià que el futbolista va fer a Perusa dijous passat, perquè sospita que coneixia les preguntes per endavant per superar el test necessari per tenir la nacionalitat italiana i no ocupar plaça d’extracomunitari en el ‘calcio’.

Segons destapen ‘La Gazzetta’ i ‘Corriere della Sera’ el fiscal en cap de Perusa, Raffaele Cantone, té proves d’un acord il·lícit del punta blaugrana i la Universitat d’Estrangers de Perusa. Per això s’estan investigant Giuliana Grego Bolli, Simone Olivieri, Stefania Spina, Lorenzo Rocca i Cinzia Camagna per revelació de secrets d’oficina i falsedat en document públic. Les investigacions, que arrenquen al febrer, sembla que revelen converses entre els sospitosos destinades a transformar la prova de Suárez en una «farsa». «Se’n desprèn que els temes tractats per l’examen van ser prèviament acordats amb el candidat i que la puntuació relativa va ser assignada fins i tot abans de fer la prova, malgrat que es va trobar un coneixement elemental de la llengua italiana durant les lliçons a distància impartides per professors universitaris», afirma el fiscal Cantone en un comunicat. La

«Avui he trucat a Lorenzo Rocca, qui li va donar la simulació de l’examen, i ¡pràcticament hem acordat el que se li preguntarà en l’examen! Avui tinc la meva última lliçó i l’he de preparar, perquè no parla ni una paraula», diu Spina en una de les suposades converses dels professors revelades pels dos diaris, en què hi ha frases com «l’hem encaminat bé, està memoritzant part de l’examen», «però no conjuga verbs, parla en infinitiu», «l’examen és una farsa perquè se certifiqui: amb 10 milions la temporada de sou no el pots arruïnar perquè no tingui el B1». Pel que sembla, en les gravacions els professors també expressen la seva por que «els periodistes li facin un parell de preguntes i Suárez entri en crisi» al no poder respondre amb fluïdesa, i deixi en evidència els examinadors.

Notícies relacionades

El test amb prou feines va durar 10 minuts, segons va explicar a ‘El Larguero’ el mateix Rocca la setmana passada. «Ha fet l’examen del nivell B1 i és un examen que és oral i de conversa i dura deu minuts. Suárez ha arribat sol i la comissió estava formada per dos examinadors. Ho entenia sempre tot i, per tant, imagino que s’ha preparat bé i haurà rebut un curs intensiu d’italià».

El coronel que porta la investigació diu que la Juventus va muntar la jugada i que el punta «no s’arrisca a res»

El tercer golejador de la història del Barça s’havia sotmès a la prova per facilitar el seu fitxatge per la Juventus, club que finalment va descartar la seva contractació. Selvaggio Sarri, coronel que porta la investigació, no ha dubtat a assenyalar la ‘Vecchia signora’ d’haver orquestrat la jugada. «La Juventus no està actualment sota investigació, però vegem què en sorgirà», ha apuntat. ¿A què s’arrisquen els examinadors i Suárez? «El jugador no arrisca res. Aquest tipus de delicte només s’imputa als funcionaris públics [...]. Van tenir la desgràcia d’haver realitzat aquests fets mentre els investigàvem». Malgrat la repercussió mediàtica del cas, el coronel fins i tot hi ha posat un toc d’humor digne de comèdia italiana al negar tenir cap parentiu amb l’exentrenador de la Juventus Maurizio Sarri. «Si ho fos, seria a les pistes de futbol i no darrere d’un escriptori», ha dit en un frase que podria haver tingut cabuda a qualsevol pel·lícula o sèrie de Paolo Sorrentino.