LA SORTIDA ES COMPLICA

Bartomeu frena ara la marxa de Luis Suárez a l'Atlètic

El president del Barça no vol finançar l'adeu de l'uruguaià per reforçar un rival directe pel títol

Morata arriba a Torí per tancar la seva cessió per la Juve, que pagarà 10 milions d'euros al club blanc-i-vermell

marcosl54829115 correction   barcelona s uruguayan forward luis suarez arriv200914192453

marcosl54829115 correction barcelona s uruguayan forward luis suarez arriv200914192453 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts

Luis Suárez ja es veia camí a Madrid per convertir-se el ‘nou’ de Simeone a l’Atlètic de Madrid. Però l’operació s’ha complicat, malgrat que el davanter tenia ja tancat el pacte amb el Barça per desbloquejar la seva sortida. Un pacte que incloïa rebre la carta de llibertat i una part de la fitxa que li corresponia per l’any de contracte que encara tenia amb el club blaugrana. Una cosa que ha provocat, no obstant, un gir de Josep Maria Bartomeu, segons va avançar Onda Cero.

El Barça vol traspàs si acaba a l’Atlètic per no repetir el cas Villa del 2013. Va ‘regalar’ a l’asturià per 2,1 milions d’euros i mesos després era campió de Lliga amb l’Atlètic. I al Camp Nou. Per això, el president no vol finançar la sortida de l’uruguaià si, a més, reforça un rival directe en la lluita pel títol de Lliga. Aquest inesperat canvi d’idea de Bartomeu ha irritat Suárez, que no tenia firmat aquest pacte amb el Barça. Ara, el davanter contempla ara totes les opcions. I, per descomptat, quedar-se en el Camp Nou per esgotar l’any que encara té firmat.

Un doble problema

Això generaria un greu problema esportiu –Koeman no el vol, i així l’hi ha fet saber, perquè no ha jugat ni un minut aquesta pretemporada– i, a més, econòmic perquè el club no pot assumir el seu elevat sou, és el tercer jugador més ben pagat després de Messi i Griezmann, i necessita alleugerir la massa salarial de la plantilla per poder fitxar. Tot i que el mateix tècnic holandès va deixar clar després del duel amb el Girona que si Suárez es queda «serà un més perquè aquí es respecten els contractes».

L’Atlètic, mentrestant, espera al desenllaç del nou pols entre Suárez i el Barça. L’uruguaià no entén que no només li diguin que no el volen sinó que, a més, el club blaugrana li indiqui on no pot jugar. Inicialment hi havia una llista de clubs per als quals no podia fitxar. I en aquesta relació no hi figurava l’equip de Simeone, inclòs a última hora per Bartomeu, el que ha dinamitat l’acord inicial.

Notícies relacionades

Álvaro Morata, mentrestant, va arribar dilluns a la nit a Torí per tancar la seva cessió a la Juventus per una temporada. L’equip italià pagarà 10 milions d’euros per aquesta temporada, mentre Simeone, que havia parlat amb Suárez, es queda amb una plaça buida en atac. Si el davanter blaugrana no aconsegueix sortir del Camp Nou, el tècnic argentí activarà l’opció d’or uruguaià: Edison Cavani, que es va desvincular el 30 de juny del París SG. És lliure i no depèn de ningú. Suárez, en canvi, depèn de Bartomeu.