LA NOVA ERA BLAUGRANA

Radiografia de l'estrena de Koeman: Pedri, Trincao, Coutinho...

El debut amb el nou entrenador va deixar gols de les tres estrelles que havien de succeir Neymar des del 2017

La desimboltura dels joves anima l'equip, però el tècnic eludeix carregar-los de qualsevol responsabilitat

marcosl54906609 sant joan despi   12 09 2020   deportes  pedri  sobre  el  e200913193201

marcosl54906609 sant joan despi 12 09 2020 deportes pedri sobre el e200913193201 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

No va marcar Messi en el primer partit de Koeman. No va marcar quan estrenava el seu braçalet de primer capità l’estiu que va oficialitzar que desitjava anar-se’n del Camp Nou. Un càrrec que ha ocupat en els tres últims anys. El Barça de Koeman va guanyar el Nàstic de Tarragona amb gols dels tres fitxatges més cars de la seva història: Dembélé (105 milions d’euros), Griezmann (135) i Coutinho (120 més 40 en variables).

Eren els tres elegits en el seu dia per omplir l’immens buit que la marxa de Neymar al Paris SG va deixar l’estiu del 2017. Davant la falta de diners que viu ara el Barça, el nou entrenador ha de rendibilitzar al màxim una inversió tan enorme al camp. Les tres estrelles unides als més joves, com Pedri o Trincao, que il·lusionen, tot i que el sap tècnic que ells no han de carregar amb la responsabilitat de la reconstrucció.

Pedri, que va intervenir en la jugada del gol, felicita a Dembélé després de l’1-0 / JORDI COTRINA

«Em va sortir la jugada sense pensar-la»

Pedri. 17 anys. Un mes abans, el canari veia jugar Messi per la televisió. Dissabte compartia atac amb ell sense semblar gens sorprès.«S’ha vist en moltes jugades al Barça que arriben jugadors de segona línia i no em va caldre ni pensar-ho». Pedri va obrir les cames i Dembélé va firmar l’1-0. Va assistir sense tocar.

Trincao entra a l’àrea del Nàstic. / AP / JOAN MONFORT

«El míster em va dir: ‘Sigues tu mateix’»

Trincao. 20 anys. Va aparèixer Pedri a la primera meitat. En el Barça més titular. A la segona va cavalcar Trincao, esquerrà tancat, per la banda dreta, deixant detalls plens de qualitat. Imaginatiu en cada pilota que tocava i amb regat. «Soc així, m’agrada encarar els rivals. El míster em va dir: ‘Sigues tu mateix’». I ho va ser

Dembélé va sortir de titular en el primer partit de Koeman. / JORDI COTRINA

342 dies després va marcar un gol

Dembélé. 23 anys. Va integrar, al costat de Messi i Griezmann, la davantera que imagina Koeman per a l’estrena a la Lliga davant el Vila-real. Amb Coutinho al lloc que va ocupar Pedri. Dembélé no jugava des del novembre del 2019. No marcava des de l’octubre del 2019. És la seva quarta temporada. Potser, l’última oportunitat.

Griezmann marca de penal el segon gol del Barça. / JORDI COTRINA

Adeu a la banda, retorn al ‘nou’

Notícies relacionades

Griezmann. 29 anys. No només ha recuperat el set que tant volia sinó que també sap que Koeman no el vol tornar a arraconar a la banda. Griezmann es va alliberar d’aquesta condemna tàctica que tenia primer amb Valverde i després amb Setién, tot i que en el seu nou rol de nou tampoc se’l va veure massa còmode. Va marcar de penal. Un penal que li va regalar Messi, l’especialista que era al camp. Però l’hi va cedir a ell.

Coutinho marca de penal el 3-1 al Nàstic. / reUTeRs / ALBERT GEA

Amb llibertat per darrere del davanter

Coutinho. 28 anys. Va jugar la segona meitat un nou Coutinho. No perquè tingués un impacte superb en l’estrena de Koeman. Però és nou perquè ha arribat d’Alemanya molt més fort físicament –el canvi es veu a primera vista– i amb més desimboltura que en els seus primers i tristos mesos al Barça. Va marcar de penal, va estavellar una falta a la barrera i es va moure lliurement per darrere de Braithwaite, el nou.