NOU GIR

Messi allarga la mà al Barça per a una sortida amistosa

L'estrella pretén eludir «qualsevol guerra» contra la directiva de Bartomeu i sol·licita una reunió per encarrilar la seva marxa

El club afirma que no vol vendre el capità i que l'única cita seria per renovar-li el contracte, que expira el 2021

marcosl52431496 barcelona  22 02 2020   deportes         leo messi saluda al200827110547

marcosl52431496 barcelona 22 02 2020 deportes leo messi saluda al200827110547 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Leo Messi vol sortir bé del Barça. El capità busca, segons ha revelat aquest divendres EL PERIÓDICO, una sortida pactada del Camp Nou perquè considera que ja ha tancat un cicle, que ha durat 20 anys. Va arribar amb 13 anys i se’n vol anar amb 33, deixant, segons aquestes mateixes fonts, la ferida més petita possible dins el club, estenent la mà la directiva de Bartomeu per trobar la millor sortida possible. El president ja ha fet saber, no obstant, que no accepta aquest gest conciliador de l’estrella, negant-se a negociar que marxi. I molt menys amb la carta de llibertat perquè té una clàusula de 700 milions d’euros.

Messi, en canvi, havia ordenat els seus agents que pactessin una reunió amb la directiva per establir els primers passos de cara a evitar «qualsevol guerra», just ara que és a punt d’arrencar el projecte de Koeman. El capità, que la setmana passada ja va comunicar al nou tècnic que es veia més fora que dins el Barça, està citat diumenge per anar a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. L’argentí ha de ser sotmès, com la resta de la plantilla, a les proves PCR. Dilluns, Messi hauria de començar els entrenaments amb l’holandès.

Silenci de Leo

Però el capità ja ha fet el primer pas per desbloquejar la situació, malgrat la resposta negativa que ha rebut de la junta. Ni Messi ni Bartomeu parlen. Tots dos guarden silenci en aquesta tensa batalla d’enorme càrrega ideològica perquè el president no vol passar a la història del club com l’home que va deixar marxar el millor de la història.

El burofax va ser el punt i final després que el jugador comuniqués en diverses ocasions al president el seu desig d’anar-se’n. Però va creure que no li feien cas

Però Bartomeu ja sabia de les intencions del capità abans que dimarts passat es rebés al club el burofax en què quedava acreditat legalment que s’acollia a la clàusula de rescissió del seu contracte per anar-se’n. Una clàusula que el club no veu vàlida.

Tant públicament com privadament li havia traslladat al president la idea que tenia de marxar. A més, els desacords amb Bartomeu s’han intensificat en els últims mesos, però s’arrosseguen des de fa anys. Messi va informar unes quantes vegades el dirigent, però notava que no li feien cas. Leo entén ara, als 33 anys, que a casa seva ja no tenia el projecte que necessita per a la seva etapa final.

Sense temps per esperar

Al Barça arrenca una idea nova, amb Koeman a la banqueta, que necessita temps i, sobretot, inversió econòmica, una cosa realment complexa en el futbol post Covid-19. Messi detecta, en canvi, aquest projecte al City de Guardiola, assumint fins i tot que el seu salari baixarà respecte al del Camp Nou, condicionat també per les seqüeles econòmiques que provoca la pandèmia en la indústria del futbol. Però a casa seva de Barcelona, i després de tres anys plens d’errors en la planificació esportiva, el capità ja no té l’energia per a la reconstrucció.

Dilapidat per una caòtica planificació el llegat del Barça de Messi, Xavi i Iniesta, l’argentí busca retrobar-se amb Guardiola al City per recuperar l’energia

El burofax va ser el punt i final a un desacord larvat des de fa temps perquè Messi entenia que el club no va saber solucionar la marxa de Neymar al París SG. Ja llavors, a l’estiu del 2017, quan Leo va firmar aquesta renovació fins al 2021 es va deixar la porta oberta per decidir lliurement el seu futur.

El París SG i l’Inter, a l’expectativa

Ara, segons ell, ha arribat el moment d’abandonar el Camp Nou per buscar «nous aires», com ja va informar aquest diari dimarts passat. Aires de regeneració que veu a Anglaterra, envoltat de Guardiola, l’entrenador que millor el va interpretar, i acompanyat, a més, a la Premier pel Kun Agüero, el seu amic.

Notícies relacionades

Hi ha altres clubs pendents de Leo. El París SG ja ha preguntat per ell. I l’Inter fa mesos que trama una operació, tot i que tots dos per darrere del City. Però no és un viatge cap a la nostàlgia el que vol emprendre el capità, sinó un viatge de necessitat per esgotar els seus anys finals revitalitzat amb un entusiasme nou, el que li proporcionaria el Pep.

Per això va demanar als seus representants que obrin ponts de diàleg amb la junta per evitar que el conflicte s’enquisti encara més. Voldria sortir en pau del Camp Nou, una vegada dilapidat per una caòtica planificació l’immens llegat del Barça de Messi, Xavi i Iniesta. Bartomeu es posa dur, el City espera i Leo allarga la mà.