commoció mundial

Les reaccions a l'anunci de Messi

Carles Puyol, Arturo Vidal, Joan Laporta, Joan Gaspart, Luis Figo, Quim Torra i fins i tot Liam Gallagher, entre d'altres, comenten la intenció de l'astre argentí d'abandonar el Barça

FILE PHOTO: Soccer Football - Champions League - Quarter Final - FC Barcelona v Bayern Munich - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - August 14, 2020   Barcelona’s Lionel Messi looks dejected after the match, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19)   REUTERS/Rafael Marchante/Pool/File Photo

FILE PHOTO: Soccer Football - Champions League - Quarter Final - FC Barcelona v Bayern Munich - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - August 14, 2020 Barcelona’s Lionel Messi looks dejected after the match, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Rafael Marchante/Pool/File Photo / Rafael Marchante (REUTERS)

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anunci de Leo Messi que no vol seguir en el Barça ha causat un gran impacte en el món de l’esport, on és una de les figures de referència. Pocs minuts després de donar-se a conèixer la notícia que el davanter argentí ha comunicat al club via burofax que farà ús de la clàusula unilateral per anar-se’n gratis, diferents personalitats han deixat els seus missatges respecte a això a les xarxes socials.

Carles Puyol, que va compartir vestidor amb el crac de Rosario, ha escrit un breu text de recolzament a qui va ser el seu company. Atenció amb la resposta de Luis Suárez: emojis d’aplaudiment.

Arturo Vidal, un dels que seran acomiadats pel club perquè no entra en el projecte de Ronald Koeman, també ha deixat el seu missatge respecte a això.

Gerard Deulofeu, que va tenir un breu pas pel primer equip del Barça i després va estar a les ordres de Koeman en l’Everton (de qui no té bon record), s’ha manifestat així sobre la marxa de Messi.

 Un altre exjugador del Barça, Luis Figo, ha escrit: «Uau!! Un altre moment històric!!!». I Lobo Carrasco només ha utilitzat una paraula per donar la seva opinió i mostrar els seus sentiments. No ha fet falta més per fer-se entendre.

Víctor Font, candidat a la presidència del Barça, ha demanat la dimissió de Bartomeu per no saber «custodiar el millor de la història, un mite fet a casa» com Messi.

En la mateixa línia s’ha mostrat l’expresident Joan Laporta, que també es postula a tornar al càrrec.

Un altre expresident, Joan Gaspart, també ha opinat. Va ser sota el seu mandat quan el Barça va fitxar un joveníssim i desconegut Lionel Andrés Messi, amb un contracte escrit en un tovalló. «Si Messi se’n va per menys del que val la seva clàusula serà més humiliant que el 2-8», ha comentat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja dona per fet que Messi no jugarà mai més en el Barça i ha escrit un tuit en el qual el recorda que Catalunya serà sempre la seva casa. «No t’oblidarem mai», afegeix.

I el cantant Liam Gallagher, excomponent d’Oasis, està esperançat que Messi fitxi per l’equip dels seus amors, el Manchester City.

L’economista Xavier Sala i Martin està indignitat amb la notícia, i dona la culpa de la decisió de Messi a l’actual junta directiva amb aquestes paraules.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest dimecres el seu desig que «es faci tot el possible perquè Messi continuï en el Barça». «S’ha de respectar el treball intern del club, que s’organitza com considera oportú, però crec que expresso un sentiment col·lectiu si dic que esperem que es faci tot el possible perquè Messi pugui continuar», ha declarat l’alcaldessa en la roda de premsa sobre la tornada al col·le.

Notícies relacionades

Per Ada Colau, Messi és «el millor jugador de món, s’ha construït a si mateix en el Barça i és gairebé inseparable del Barça», de manera que, si se n’anés del club, seria «una mala notícia» i causaria «tristesa a la ciutat». «El Barça és un equip que identifica la nostra ciutat i per a nosaltres és motiu d’orgull, un dels principals ambaixadors i mantenim molta col·laboració, i per això sempre li desitgem el millor», ha dit.

També ha transmès un missatge de confiança que el Barça «tirarà endavant, com sempre ha fet al llarg història», una història en la qual, ha dit, ha afrontat «enormes dificultats i crisis i sempre ha ressorgit i s’ha recuperat». 

Temes:

Messi Barça