CHAMPIONS FEMENINA

Wolfsburg-Barça: xoc de talent en la semifinal de la Champions

El Barcelona busca arribar a la seva segona final de Champions consecutiva davant el Wolfsburg, campió de la Bundesliga

zentauroepp54581602 bilbao  spain   21 08 2020   aissatou tounkara  r  of atleti200824154047

zentauroepp54581602 bilbao spain 21 08 2020 aissatou tounkara r of atleti200824154047 / Javier Soriano POOL

3
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Bilbao

Va ser la primera semifinal a conèixer-se. I apunta a ser la de més gols del torneig. El Wolfsburg i el Barcelona (dimarts, 20.00 h GOL) es veuran les cares en un partit en què el futbol d’atac i el desequilibri seran els grans protagonistes.

«Els dos equips preferim actuar que reaccionar», sintetitzava amb claredat el tècnic del Wolfsburg, Stepahn Lerch. I és que jugar lluny de la seva pròpia porteria i celebrar gols és el segell d’identitat dels dos conjunts, tot i que les de Lluís Cortés arribin d’una escassa victòria per la mínima davant l’Atlètic.

 «Serà un partit molt diferent del de quarts, perquè haurem de vigilar més les transicions, però hem de ser valentes i aplicar el nostre futbol, sempre amb respecte i sabent que elles són capaces de fer moltes coses bé», reflexionava Lluís Cortés en la prèvia del partit.

Esperen un rival dur, perquè saben que al davant tindran un dels grans favorits per alçar el títol al cel de Sant Sebastià. Però no tenen por de ningú. Ja no. «Fa uns anys el Wolfsburg era a anys llum del nostre equip, però ara estem entre les millors d’Europa i ens creiem capaces de competir a qualsevol escenari», recordava el tècnic blaugrana, que explicava que molt han canviat les coses des que el 2014 les alemanyes van eliminar el conjunt català en els quarts de final de la Lliga de Campions amb un global de 0 a 5.

El Wolfsburg va atropellar les de Xavi Llorens tant en futbol com en físic. Però els va fer un favor. Perquè aquella ensopegada va portar el club a fer el pas definitiu cap a la professionalització del conjunt femení. Punt i a part en una història que encara s’ha de construir.

Estil clar

Des de l’estrepitosa eliminació davant el conjunt alemany les blaugranes no han parat de créixer i invertir en el seu propi talent. Han convertit totes les derrotes en una lliçó més i arriben a Anoeta sense por del fracàs. El camí els ha demostrat que sent fidels a l’estil del club poden marcar la diferència.

A més, Alexia Putellas, Marta Torrejón, Melanie Serrano, Vicky Losada i Jennifer Hermoso, integrants d’aquell equip que va caure davant la màquina alemanya, ja no són nenes somiant ser professionals. Ara són futbolistes de renom i volen aprofitar l’impuls per arribar a la seva segona final de la Champions consecutiva.

Per aconseguir-ho han d’afinar la punteria i greixaran una màquina que a San Mamés va demostrar estar mancada de ritme. Davant l’Atlètic de Madrid les de Lluis Cortés van demostrar no haver oblidat els patrons del joc blaugrana, però van trobar a faltar el ritme de competició que sí que tenen les alemanyes. I és que en la Bundesliga, a diferència d’Espanya, les dones han acabat la temporada com els homes, jugant. I això pot acabar sent determinant.

Xoc de golejadores

Almenys ho va ser en els quarts de final, en què Pernille Harder i companyia van abusar del Glasgow amb un contundent 1-9 i van demostrar per què són l’equip més golejador del torneig. Han perforat la meta rival en 31 ocasions. I volen més. Tot i que arriben avisades que davant el Barça no seran les propietàries de la pilota. Potser tampoc del marcador, ja que si elles han anotat 140 gols aquesta temporada, les catalanes no s’han quedat curtes i, sense acabar la Primera Iberdrola, ja en sumen 117. Tot un xoc de trens i intencions.

Notícies relacionades

L’únic dubte que planteja el partit és com reaccionaran els dos equips quan els toqui defensar. Està clar que Pernille Harder pot marcar com vulgui (arriba de fer un pòquer de gols) i que Zsanett Jakabfi, Ewa Pajor i Alex Popp saben repartir-se gols a preu fet. També que entre Alexia Putellas, Graham Hansen, Jenni Hermoso i Asisat Oshoala poden fer caure qualsevol mur (sumen 75 gols i 28 assistències).

Però sense pilota ningú les coneix. El pas a la final passa per un duel sobrat de talent al qual les blaugrana arriben amb confiança. Així ho expressava el seu tècnic: «Sabem el que és jugar una final de la Champions i volem repetir».

Temes:

Champions