FC BARCELONA 3 - 1 NÀPOLS

zentauroepp54414919 soccer football   champions league   round of 16 second leg 200808212303

zentauroepp54414919 soccer football champions league round of 16 second leg 200808212303 / ALBERT GEA

Messi lidera el Barça per eliminar el Nàpols

L'equip blaugrana passa a quarts amb un triomf sense brillantor gestada a la primera part

4

Amb un gol de córner, un altre de penal i una maniobra estel·lar de Messi el Barça va saldar la seva presència en els quarts de final de la Champions contra un Nàpols fugaç que va caure al Camp Nou (3-1). El bloc català no va brillar, però va saber guardar forces per a l’envit de més calat que l’espera divendres que ve a Lisboa. Difícilment superarà el Bayern si no posa una marxa més, però en una ronda a partit únic i amb Leo Messi a l’equip tot és possible.

Ningú descobreix Amèrica si afirma que qualsevol futur del Barça en la competició depèn de la seva gran estrella. Aquest dissabte va tornar a quedar de manifest. Amb uns minuts d’inspiració del davanter n’hi va haver prou per foragitar qualsevol indici de debacle.

Mal començament

Tot i així, la por de molts culers, que veien el duel amb cert recel i desconfiança, van trobar suport en un començament decebedor. En competicions en què una desconnexió resulta letal cal evitar els moments de tebiesa.

La fortuna va acompanyar l’equip blaugrana en els cinc primers minuts, marcats per tres acostaments del conjunt italià. Mertens, Callejón i Mario Rui van provar fortuna, amb pal inclòs del primer als 90 segons, amb Ter Stegen batut.

El cap de Lenglet

Superat l’ensurt inicial, el conjunt de Setién va despertar aviat per encarrilar la feina. Les lamentables xifres de possessió i l’escassa intensitat no podien tenir continuïtat i Messi va agafar el timó per protagonitzar el primer acostament perillós. El seu xut va acabar anant a córner i el cap de Lenglet va avançar els blaugranes al rematar el servei de Rakitic (m. 10).

Lenglet celebra el gol que va suposar l’1-0 davant el Nàpols / DPA

No va faltar la incertesa en un gol precedit d’una lleu empenta del francès sobre Demme, un interior d’1,72 metres, que no era precisament la millor elecció per defensar l’exjugador del Sevilla. El VAR no va invalidar l’acció i el Barça va marcar de córner a la Champions per primera vegada des del desembre del 2017.

Qualsevol recurs és bo quan no es desborda alegria ni bon joc i la pilota aturada va servir per canviar la dinàmica de l’enfrontament. Messi va celebrar com un possés el gol, que evidenciava la seva tremenda motivació per una competició que se li resisteix des del 2015. Està a només tres partits de truncar aquesta ratxa. A Lisboa tot dependrà d’ell, com aquest dissabte al Camp Nou.

De Jong, entonat

De menys a més i amb un De Jong molt entonat com a gran notícia positiva, el Barça va comptar amb Messi per resoldre la papereta. Va marcar el segon després d’una acció de pur geni, escapant-se de tres adversaris i superant Ospina amb un ajustat xut amb l’esquerra (m. 23). Gairebé millor va ser el 3-0 anul·lat pel VAR després d’una preciosa assistència de De Jong. L’astre no es podia creure la decisió, però en una imatge es va apreciar com tocava lleugerament la pilota amb el braç esquerre.

Messi es lamenta després de patir una puntada de peu de Koulibaly, també estirat sobre la gespa / DPA

Monchu va debutar a la Champions i Riqui Puig no va jugar ni un minut

Enrabiat pel gol anul·lat, el 10 va forçar el penal més clar de la història a l’avançar-se a Koulibaly. El corpulent central va deixar anar una coça que va estar a punt de lesionar Messi i va permetre que Suárez llancés el penal del 3-0, un resultat magnífic que va quedar rebaixat per una altra pena màxima innecessària de Rakitic sobre Mertens quan ja agonitzava el primer temps.

Insigne va batre Ter Stegen i va afegir una mica d’inquietud a una segona part que va tornar a arrencar amb molt més ímpetu dels italians. La gasolina del Nàpols es va anar esgotant i el Barça va sobreviure sense ostentacions. Monchu va debutar a la Champions i Riqui Puig es va quedar sense jugar ni un minut.

FC BARCELONA, 3; NÀPOLS, 1

FC Barcelona: Ter Stegen (6); Semedo (6), Piqué (6), Lenglet (7), Alba (5); Sergi Roberto (6), Rakitic (5), De Jong (8); Messi (9), Luis Suárez (5), Griezmann (4). Tècnic: Quique Setién (6). Canvis: Monchu (s. q.) per Griezmann (m. 84); Junior (s. q.) per Suárez (m. 90).

Nàpols: Ospina (5); Di Lorenzo (5), Koulibaly (4), Manolas (5), Mario Rui (5); Fabián (5), Demme (4), Zielinski (5); Callejón (4), Mertens (6), Insigne (5). Tècnic: Gattuso (5). Canvis: Lobotka (5) per Demme (m. 46); Politano (5) per Callejón (m. 69); Lozano(4) per Zielinski (m. 70); Elmas (s. q.) per Fabián (79); Milik (s. q.) per Insigne (m. 79).

Gols: 1-0 (m. 10) Lenglet remata de cap un córner; 2-0 (m. 23) Messi, amb un xut ajustat amb l’esquerra després d’una gran jugada personal; 3-0 (m. 45 +1) Luis Suárez, de penal comès per Koulibaly sobre Messi; 3-1(m. 45 +5) Insigne, de penal.

Àrbitre: Cuneyt Cakir (4), turc.

Targetes: Zielinski (m. 60), Suárez (m. 90).

Estadi: Camp Nou.