«XAVI SERÀ ENTRENADOR DEL BARÇA»

Bartomeu: «Setién portarà l'equip a la Champions»

«Crec que Messi continuarà. No en tinc cap dubte», afirma el president sobre el futur del '10'

«No l'hem d'utilitzar com a excusa, però el VAR hauria d'estar a l'altura de la millor competició», diu

jdomenech54015158 grafcat9037  barcelona  06 07 2020   el presidente del fc ba200706201414

jdomenech54015158 grafcat9037 barcelona 06 07 2020 el presidente del fc ba200706201414 / Alejandro Garcia

4
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu no es penedeix d’haver acomiadatErnesto Valverde el gener passat quan el Barça anava líder en la Lliga. Sosté, segons va recordar el president del Barça en el programa ‘Onze’, de TV-3, que era el moment de donar un impuls a la direcció esportiva de l’equip. «Setién portarà l’equip a la Champions, la voluntat és sempre acabar els contractes i ell té contracte per a la pròxima temporada», ha indicat el dirigent, i ha recordat que «Xavi serà entrenador del Barça, temps al temps», indicant després que «no és una excusa el VAR, però no està a l’altura d’un gran campionat».

Abans del confinament, el Barça anava líder. Ara, en canvi, està un punt darrere del Madrid, que juga aquesta nit al camp del Granada. «No és una acusació, però volem que els protocols del VAR siguin més clars. Volem que es revisi. Estic a favor de la tecnologia, perquè això indica que l’esport està progressant», va afegir Bartomeu, i va indicar que en el duel contra el Valladolid va veure «algun penal» a favor del Barça que el col·legiat no va indicar.

Bartomeu va recordar que «portem vuit Lligues d’11, és una cosa històrica», i va precisar que l’equip s’ha vist «perjudicat» per la pandèmia i tants mesos de confinament. «Jugar cada tres dies suposa un esforç i possibilitats de lesió, hi ha cert cansament amb tants partits en tan pocs dies». Garanteix la continuïtat de Setién en la Champions («ha donat un nou impuls a l’equip; internament sí que s’ha vist un canvi en moltes coses, en el club ho hem vist», recorda el dirigent), però no pot ser tan concloent sobre la temporada vinent. S’aferra al contracte que té.

«En aquest moment no estem buscant entrenador perquè tenim Setién» (Bartomeu)

«Xavi serà entrenador del Barça, hi està capacitat, ja té l’experiència. En té ganes, el temps ho dirà –va comentar Bartomeu–. En aquest moment no estem buscant entrenador perquè tenim Setién, estem contents», pendent, per descomptat, de l’evolució que vagi adquirint el final d’aquesta temporada, tant en la Lliga com en la Champions.  En cas que calgui buscar-ne un, seran Éric Abidal i Ramon Planes els encarregats de dissenyar l’operació, com ja van fer després de l’acomiadament de Valverde. «Que vingués Setién és un encert d’ells».

Bartomeu no creu que el París SG «posi Neymar al mercat»

Però la figura de l’actual tècnic de l’Al-Sadd de Qatar és cada vegada més present. «El millor de tot és quan un en té ganes», ha repetit un parell de vegades el president del Barça. «Quan un entrenador en té ganes i coneix la casa... Xavi no és un entrenador qualsevol, coneix la casa, coneix molt bé el Barça i hi està capacitat. Si un en té ganes, el temps ho dirà», va insistir Bartomeu.

Sobre el mercat de fitxatges «en una temporada tan atípica», Bartomeu va explicar els seus dubtes sobre la possibilitat que Neymar retorni al Camp Nou. «No creiem que el PSG posi Neymar al mercat. Serà un mercat atípic, perquè tots els equips hem perdut molt», va dir el dirigent, recordant que havia parlat amb l’Inter sobre el fitxatge de Lautaro Martínez. «En vam parlar, però el tema s’ha parat. Cal acabar la temporada i veure com acaba la Lliga i la Champions per veure les prioritats del club. És un moment de reflexió interna».

«Parlem amb l’Inter sobre Lautaro Martínez, però el tema s’ha parat. Serà un mercat de fitxatges atípic» (Bartomeu)

En aquest aspecte, el president ha recordat que el Barça «ha deixat d’ingressar pràcticament gairebé 200 milions d’euros per la pandèmia en ‘ticketing’, museu, la Botiga», per la qual cosa haurà de retallar el seu pressupost de cara a la pròxima temporada, amb incidència directa en el mercat de fitxatges. «No és només el Barça. Els grans clubs europeus estan en la mateixa situació. El PSG, el United, el Madrid, la Juve... Hi ha clubs petits i mitjans que no ho pateixen tant, però els grans sí perquè es perden ingressos comercials. Cal veure com evoluciona la tornada del públic als camps. La setmana passada, per exemple, només van anar en un dia 122 persones al museu del club».

Notícies relacionades

Va ser, això sí, molt més contundent sobre el futur de Messi. «Leo encaixa perfectament en el que el Barça vol fer els pròxims anys. Hem parlat amb ell, hi parlarem i està per seguir dos o tres anys al màxim nivell», ha recordat el dirigent, que ha indicat que «el seu contracte acaba el juny de l’any que ve i està en plena forma per jugar dos o tres anys més. Crec que renovarà segur. No tinc dubte que continuarà perquè sap que la seva vida professional és conjunta amb el Barça i la seva vida postprofessional també».

A més, Bartomeu ha remarcat que «la nostra relació és fluida i no està enfadat», amb què ha negat així qualsevol tipus de problema. «Leo no s’enfada. El que va passar en la rebaixa de sous és que algunes persones de dins del club van parlar massa, però alguns d’ells ara ja no hi són. Des del primer moment van dir ells que sí i que havien d’ajudar el club». No va voler Bartomeu descartar una altra nova rebaixa salarial. «El pressupost de la pròxima temporada es planteja sense cap rebaixa salarial, però tot dependrà de quan s’obri, de nou, el Camp Nou, el museu... El Barça depèn molt del ‘ticketing’».