actualitat blaugrana

L'auditoria del Barçagate absol parcialment el club

L'informe, que serà presentat aquesta tarda, descarta que ningú va posar mà a la caixa i que es va pagar un preu de mercat a I3 Ventures

zentauroepp54016458 bartomeu  presentacion jasikevicius  fc barcelona  foto  jav200706173637

zentauroepp54016458 bartomeu presentacion jasikevicius fc barcelona foto jav200706173637 / JAVI FERRANDIZ

1
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

El FC Barcelona ha convocat una junta directiva per analitzar i difondre els resultats de l’auditoria de l’anomenat Barçagate, l’escàndol de les xarxes socials que va provocar una profunda remodelació de l’equip directiu. Com va avançar dissabte EL PERIÓDICO, l’informe dictamina que ningú va posar mà a la caixa, com va assegurar al seu dia l’exvicepresident Emili Rousaud i que el preu pagat a I3 Ventures i a cinc empreses afiliades més (uns 980.000) entra dins dels preus de mercat, però qüestiona que la seva contractació se saltés els controls interns del club.

Els detalls de l’auditoria, que ha tardat més setmanes de les previstes a divulgar-se, es donaran a conèixer a partir de les 19.00 hores en una roda de premsa convocada per l’entitat barcelonista. Hi compareixeran el portaveu Josep Vives i el responsable de Serveis Jurídics, Roman Gomez Ponti.

Enorme desgast

El Barçagate, destapat al seu dia per la cadena SER, ha provocat un enorme desgast al president Josep Maria Bartomeu, que es va veure obligat a acceptar que s’apartés temporalment el seu principal conseller, Jaume Masferrer. El club va contractar una empresa per monitoritzar la conversa sobre el Barça i el seu president a les xarxes socials, però en alguns casos es va difamar jugadors.

Notícies relacionades

L’altra pota de l’escàndol va tenir a veure amb la contractació de les firmes, import trossejat per sota dels 200.000 euros, que és la quantitat a partir de la qual s’hauria d’haver sotmès als controls interns, i per aquesta raó no es va fer. A l’auditoria, segons ha informat aquest matí Catalunya Ràdio, sí que es qüestiona aquesta divisió de les partides i es rebutja que s’encarregués criticar els seus futbolistes.

El Barçagate va provocar que la setmana passada els Mossos d’Esquadra es personessin a les instal·lacions del Camp Nou per requerir al club documentació relativa al cas per ordre de la jutge d’instrucció número 13 de Barcelona, segons va revelar aquest diumenge ‘La Vanguardia’. Aquest rotatiu afegeix avui que també va buscar l’informe a les oficines de PriceWaterhouseCoppers, encarregada de la llarga auditoria, que va revisar absolutament tots els últims contractes firmats per l’entitat blaugrana.