EXCURSIÓ PERILLOSA

El Barça reviu el drama de sortir de casa

Els blaugrana visiten un Vila-real que va llançat (cinc victòries i un empat després del confinament) i aspira fins i tot a ficar-se en la Champions

Setién assegura que no se sent qüestionat i atribueix a «detalls mínims» els empats que han allunyat l'equip del Madrid

jdomenech53944817 barcelona   30 06 2020   deportes   setien gesticula en la b200704123813

jdomenech53944817 barcelona 30 06 2020 deportes setien gesticula en la b200704123813 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Avui el Barça reviu el drama de sortir de la ciutat. Després del confinament, només ha guanyat en una visita (a Mallorca) i ha empatat a Sevilla i a Vigo. El balanç es converteix en dolent perquè l’equip ha quedat a quatre punts del Reial Madrid amb l’empat afegit de dimarts contra l’Atlètic a casa.

El panorama no és encoratjador. L’excursió dominical condueix el Barça fins al feu del Vila-real. El submarí groc és un torpede: el segon millor equip després dels blancs (cinc victòries i un empat), fet que el convida a somiar amb la classificació per a la Champions.

«Encara tenim vida», va voler recordar Setién, «i continuarem lluitant», va afirmar. Les matemàtiques és el clau més fred a què s’agafa l’entrenador: són 4 punts (5 amb el ‘goal average’) de distància i en queden 15 per jugar-se. Les sensacions que emet el Barça no són bones. S’ha convertit en un equip poc fiable, mentre que el Madrid, immers en una dinàmica guanyadora, va sumant victòries una rere l’altra, amb o sense polèmica.

Suárez, envoltat de contraris, contra l’Athletic. / JORDI COTRINA

Aspectes incontrolables

Setién va sustentar la seva visió optimista en el fet que ha vist l’equip en un bon nivell i que havia merescut guanyar en els empats. «Quan no arriba el resultat, cal buscar altres alternatives per reforçar-te», va dir, com si provés d’autoconvèncer-se. Va concretar en el partit de Vigo, atribuint el 2-2 a l’encert de Iago Aspas en la falta.

«Hi ha una part del futbol que els entrenadors no podem controlar i una altra que la controlen els jugadors», va exposar. A més, va afegir, i d’això n’està plenament convençut, de l’«alt percentatge d’influència de l’atzar  en els resultats».

Totes aquestes circumstàncies, en conclusió, s’alineen en contra del Barça. No hi va haver cap autocrítica al joc de l’equip ni al descens del rendiment d’alguns futbolistes. La connexió Messi-Alba, per exemple, s’ha desactivat.  «Hi ha detalls mínims, com el gol d’Aspas, que normalment no entra, que et permeten treure tres punts o un, guanyar una Lliga o no». Entre els brots verds ha vist que Riqui Puig ha progressat i ha aprofitat l’oportunitat.

Messi condueix la pilota al Camp Nou / JORDI COTRINA

Soroll en l’entorn

Notícies relacionades

De detall en detall el Barça s’encamina cap al subcampionat. Setién diu que no gasta «ni un minut» a témer pel seu futur. Ni llegeix ni escolta, però sap que hi ha «soroll al voltant».

Després d’haver parlat amb Josep Maria Bartomeu i la cúpula futbolística en una reunió a casa seva, no se sent qüestionat. Setién (61 anys) sap que «forma part del circ» que el lloc de l’entrenador perilli quan no arriben les victòries. Al Barça perilla amb els empats.