la pandèmia i l'esport

La clàusula de Lautaro, un mur pel coronavirus

Diversos clubs com el Barça o el Madrid consideraven que el pagament de 112 milions pel davanter argentí era assumible però amb la crisi del coronavirus tot es complica

segea52944513 inter milan s argentinian forward lautaro martinez  l  vies 200331102845

segea52944513 inter milan s argentinian forward lautaro martinez l vies 200331102845 / VINCENZO PINTO

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els 112 milions d’euros de clàusula de rescissió del davanter argentí de l’Inter de Milà Lautaro Martínez, que fins fa uns mesos es consideraven com una oportunitat de mercat relativament barata, adquireixen nou pes, molt més alt, després de la crisi econòmica causada pel coronavirus. El ‘Toro’ vivia, abans de la interrupció de la temporada a causa de l’emergència sanitària, el millor any de la seva carrera i les seves grans prestacions a la davantera de l’Inter el van convertir, als 22 anys, en un dels jugadors més desitjats del mercat futbolístic.

Clubs com el Barcelona, el Reial Madrid, a més de diversos colossos del futbol anglès, seguien amb compte setmana rere setmana el rendiment del ‘Toro’ i la seva clàusula de rescissió, fixada en 112 milions d’euros, generava preocupació en l’entorn interista. De fet, després dels preus milionaris de les últimes sessions de mercat, amb clubs com el París Saint Germain o el Barcelona protagonistes d’operacions que van superar els 150 milions d’euros, la possibilitat d’aconseguir els serveis de Lautaro per 112 ‘quilos’ era particularment interessant.

Contracte fins al 2023

Aquesta quantitat, fixada fa anys al contracte de Lautaro, que expira el 30 de juny del 2023, es quedava relativament baixa considerats els preus inflats del mercat europeu i el rendiment d’un jugador de 22 anys que ja ha marcat 16 gols en 31 partits aquest any. No obstant, la pandèmia del coronavirus ha provocat danys milionaris als clubs futbolístics, que hauran de gestionar les seves inversions en el mercat de fitxatges de molt de compte.

El director esportiu del Juventus de Torí, Fabio Paratici, va reconèixer que el pròxim mercat podria «acostar el futbol a l’NBA» i estar, de passada, marcat pels canvis, davant del menor poder econòmic dels clubs.

A Itàlia s’estima que un tancament de la temporada de la Sèrie A causaria un perjudici de prop de mil milions d’euros, cosa que obligaria els equips a reduir notablement les seves despeses. Un fenomen que s’estendrà a molts clubs europeus i que pot complicar notablement la possibilitat d’abonar quantitats que superen els cent milions d’euros com en el cas de la clàusula de Lautaro.

La mentalitat de Conte

El ‘Toro’ representa perfectament la mentalitat del tècnic de l’Inter, Antonio Conte. Determinat, sempre disposat a ajudar l’equip en fase defensiu i intractable en fase de definició. Formava al costat del belga Romelu Lukaku una parella de davanters irresistible a Itàlia. Enamora a l’Argentina, on ja ha rebut unes mostres d’estima il·lustres per part del seleccionador Lionel Scaloni o l’exjugador ‘albiceleste’ Diego Milito

.«No dic que ja sigui completament madur, però gairebé. És un dels millors davanters en aquest moment, juga en un gran equip i serà difícil que el deixin sortir, tot i que és un objectiu de grandíssims clubs europeus. Espero que segueixi així, per a l’Argentina és una benedicció», afirmava Scaloni en una recent entrevista. Se’l considera com un company perfecte per liderar la davantera de la selecció ‘albiceleste’ amb Leo Messi, tal com va reconèixer Diego Milito, qui va recomanar a l’Inter el fitxatge de Lautaro el 2018.

«L’afinitat amb Leo és natural. És evident que Messi Lautaro tenen una bona relació. Els grans jugadors es busquen entre ells», afirmava Milito, que va guanyar el triplet, Sèrie A, Copa Itàlia i Lliga de Campions, el 2010 amb l’Inter

Notícies relacionades

.«No sé si és veritat que el Barcelona hi està interessat, però és normal que li agradi. Però sé que Lautaro és molt feliç per estar a l’Inter», afegia.