explicacions del president

Bartomeu diu que aplicarà l'erto al Barça malgrat l'aportació extra del primer equip

El president afirma que els 16 milions d'estalvi en fitxes no són suficients per «pal·liar l'espectacular pèrdua d'ingressos»

jdomenech52720246 josep maria bartomeu  foro barcelona  fc barcelona   foto  j200331095515

jdomenech52720246 josep maria bartomeu foro barcelona fc barcelona foto j200331095515 / JAVI FERRANDIZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barça aplicarà l’erto igualment a tots els empleats malgrat que els esportistes dels primers equips professionals accedissin a rebaixar-se el 70% del seu salari per pal·liar la pèrdua d’ingressos de l’entitat. Ni tan sols el 2% addicional que aportaran els components de la plantilla de futbol evitarà l’aplicació de l’expedient de regulació temporal d’ocupació.

«La situació afecta tothom, el Barça i la societat, no només un col·lectiu», ha dit Josep Maria Bartomeu, el president del club després que Lionel Messi anunciés amb una nota pública –l’entitat ho va fer més tard– que els jugadors del primer equip accedien a la reducció del 70% de la seva fitxa durant el temps que duri l’estat d’alarma. Un estat d’alarma que Bartomeu creu que pot durar «30, 45 o 60 dies».

Messi va informar que els jugadors hi afegien un 2% més «perquè tots els empleats del club puguin cobrar el 100% del seu sou mentre duri aquesta situació». Bartomeu ha puntualitzat, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio que el club també compensaria els que tenen unes condicions econòmiques «més baixes» per completar al màxim el seu salari.

Notícies relacionades

Malgrat que aquesta retallada suposa un estalvi de 14 milions mensuals en les nòmines del primer equip i 2 més en la dels altres equips –Bartomeu va al·ludir a les primeres plantilles dels esports professionals, el Barça B i el Juvenil A de futbol i el primer equip femení–, l’erto s’aplicarà. «No perquè ho vulgui el club, sinó perquè els treballadors també volen col·laborar i participar perquè el Barça tingui un estalvi en aquesta espectacular pèrdua d’ingressos». Des del dia 14 de març no entren diners a les arques de l’entitat. No només dels drets de televisió, sinó tampoc de la venda d’entrades en els partits, del museu, del lloguer dels espais, de les vendes a les botigues oficials...

«Els 16 milions no són suficients per pal·liar la reducció d’ingressos», va afegir Bartomeu per justificar les mesures preses. També afectaran futures inversions de l’entitat, amb la retallada de projectes i les restriccions en la compra i serveis de proveïdors.