AMB CRÍTICA A LA DIRECTIVA

Messi accepta la rebaixa del 70% del Barça per la crisi del coronavirus

El capità del Barça assegura que la plantilla de futbol aportarà més diners perquè els empleats puguin cobrar el 100% i que no se'ls apliqui un erto

L'astre argentí lamenta que «des de dins del club» se'ls fes pressió per a una rebaixa de sou que tenien «clar» que farien

messi-sueldo / periodico

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El silenci del primer equip del FC Barcelona ha acabat quan Lionel Messi ha obert la boca. En realitat, quan el capità de l’equip ha escrit un comunicat. Si ha trigat és perquè plantilla i directiva buscaven «una fórmula per ajudar el club i també els seus treballadors en aquests moments tan difícils».

I aquesta ajuda dels futbolistes supera l’aportació que faran els altres esportistes blaugrana, xifrada en la reducció d’un 70% del salari. Messi accepta, en nom propi i de la plantilla, la rebaixa del 70% del sou que vol aplicar el Barça. No només això. Els jugadors del primer equip de futbol, a més, faran «unes aportacions» extraordinàries perquè els empleats «puguin cobrar el 100% del seu sou mentre duri aquesta situació; és a dir, durant la vigència de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol.

«No deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hi hagi hagut qui mirés de posar-nos sota la lupa i intentés afegir-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre hem tingut clar que faríem». La crítica de Messi

«Els primers» a ajudar

Messi aclareix que l’equip «sempre» (subratlla la paraula en majúscules en un comunicat personal) ha tingut la voluntat de rebaixar-se el sou. «[Els futbolistes] som els primers que hem ajudat el club quan se’ns ho ha demanat –afegeix–. Fins i tot moltes vegades ho hem fet també per iniciativa pròpia, en altres moments que ho hem cregut necessari o important».

Les matisacions de Messi són l’avantsala a una amarga crítica a la directiva i a les insinuacions procedents des del si del club a la falta de solidaritat –si més no, tardança– dels jugadors a l’hora de mostrar una sensibilitat col·lectiva sobre la crisi del coronavirus.

«No deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hi hagi hagut qui mirés de posar-nos sota la lupa i intentés afegir-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre hem tingut clar que faríem», escriu Messi.

Després que s’haguessin manifestat tots els altres capitans dels equips professionals del Barça (Ante Tomic, del bàsquet; Víctor Tomàs, de l’handbol; Aitor Egurrola, de l’hoquei sobre patins, i Sergio Lozano, del futbol sala), Messi creu que ha arribat «el moment d’anunciar» que, a més de la rebaixa del 70% del sou, els futbolistes faran «unes aportacions» perquè els empleats –a qui el club anava a aplicar un erto del 70%– puguin cobrar la totalitat del salari». 

Messi atribueix la demora dels futbolistes al fet que «el prioritari» era trobar «solucions reals» d’ajuda al club i «als més perjudicats» per les restriccions econòmiques que la junta anava a aplicar. El capità blaugrana conclou el seu comunicat personal amb una «afectuosa salutació» als culers» que ho estan passant malament» i a les persones que «esperen pacientment el final d’aquesta crisi» a casa seva.

Els matisos del club

Notícies relacionades

El Barça també ha publicat una nota. En aquest cas, per corroborar que els equips professionals accepten una reducció del sou del 70%, amb un percentatge que serà superior en el cas dels futbolistes d’acord amb l’anunci de Messi de sufragar la part del salari dels empleats perquè aquests puguin cobrar el cent per cent.

No obstant, el comunicat aporta dos matisos. D’una banda, remarca que «la majoria dels integrants de l’equip de bàsquet», no tots, accepten la rebaixa, com es dedueix de les altres plantilles. De l’altra, puntualitza que el club també «fa una aportació» que completa el sou dels empleats, no només els futbolistes.